DOLAR 32,3875 0.2%
EURO 35,1110 -0.04%
ALTIN 2.325,530,28
BIST 9.147,980,75%
BITCOIN 2278307-1,02%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Otobüs faciası: 45 ölü

Otobüs faciası: 45 ölü

ABONE OL
23 Kasım 2021 11:33
Otobüs faciası: 45 ölü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuzey Makedonya plakalı bir otobüsün “Struma” otobanında alevlenmesi sonucu 45 kişi hayatını kaybetti.

BNR Türkçe’de yer alan habere göre; Yaralı olan 7 kişi hastaneye kaldırıldı. Otobüs Türkiye’den Kuzey Makedonya yönünde hareket ediyordu.

“Ulusal Polis” Genel Müdürlüğü’nden Başkomiser Stanislav Stanev’in açıkladığı gibi olayla ilgili bilgi bu gece saat 2’den dakikalar sonra alındı.

İlk belirlemelere göre otobüs alevlenerek kaza yaptı. Olay yerine üç itfaiye aracı intikal ettirildi.

Otobüste bulunan 52 kişiden ikisi Kuzey Makedonya uyruklu sürücüler, diğerleri ise Arnavutluk uyruklu yolcular olduğu aktarıldı.

Hayatta kalan 2 kadın ve 5 erkek “Pirogov” hastanesine kaldırıldı.

“İtfaiye Güvenliği ve Sivil Savunma” Genel Müdürlüğü Müdürü Başkomiser Nikolay Nikolov, BNR’ye konuşurken otobüsün kendliğinden kaza yaptığını ve yangın sonucu meydana gelen trafşk kazası veya yangına yol açan trafik kazası olmak üzere iki varsayım üzerinde durulduğunu belirtti.

Olay yerine giden Başsavcı Yardımcısı Borislav Sarafov kaza sebeplerine ilişkin insan hatası veya teknik arıza olmak üzere iki versiyon üzerinde çalışıldığını söyledi.

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nin Bulgaristan Elçiliği maslahatgüzarı Vladimir Krostevski’nin belirttiği gibi hayatını yitirenler arasında bir Belçika vatandaşı da var.

Başsavcı Yardımcısı Sarafov, hayatını yitirenler arasında çocukların da olduğunu belirtti.

Olay üzerine acilen Sofya’ya gelen  Kuzey Makedonya Başbakanı Zoran Zaev, yaralılardan biri ile görüştüğünü ve yaralının otobüste patlama olduğunu söylediğini bildirdi.

Zaev, trafik kazasına ilişkin Başbakan Stefan Yanev ve Cumhurbaşkanı Radev tarafından bilgilendirildiğini söyledi.

Kaza yerine giden Başbakan Stefan Yanev, “Şu an itibari ile söyleyebileceğimiz tek şey, büyük facianın yaşandığıdır. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerimi sunuyorum. İbret dersi alarak gelecekte bu tür olaylara izin vermeyeceğimizi ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Boyko Raşkov “Tablo dehşet vericidir. Şimdiye kadar böyle bir şey görmedim. Facianın detayları soruşturma aşamasında belirlenecek” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.