DOLAR 32,3912 0.21%
EURO 35,0896 -0.03%
ALTIN 2.325,370,27
BIST 9.090,680,12%
BITCOIN 2283915-0,41%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pamporovo’da, kayak sezonu ertelendi

Pamporovo’da, kayak sezonu ertelendi

ABONE OL
15 Aralık 2020 17:45
Pamporovo’da, kayak sezonu ertelendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

https://bnr.bg’de yer alan haber de, Pamporovo kayak merkezi kısmi kısıtlamalar ve Covid tedbirlerinde restoranlar, SPA merkezleri ve havuzların kapalı olmasına rağmen, yine de müşterisiz kalmıyor.

Rodop dağının bu güzel tatil beldesinde bazı oteller haftasonundan turistler karşılıyor.

İlk kar yağdı ve pistler açık olmasa da, karı ve kışın dağı sevenler tatil köyüne geliyor.

Bunlar genelde temiz dağ havası na gelen, dağda yürüyüşler yapmak isteyen yerli turistler oluyor.

Rodop Dağında eşsiz güzel güzergahları var, o yüzden burası her mevsimde tercih edilen bir yer oluyor.

Pamporovo’da otelciler ve kayak merkezleri 20-21 Aralık’ta açılmaya hazır. Sağlık Bakanı o dönemden sonra kısmi lockdownu kaldırırsa, oteller ve tatil köyündeki bütün kayak tesisleri kapılarını turistlere açabilir.

Pamporovo Şirketi Yürütme Müdürü Mariyan Belyakov bir süre önce yaptığı açıklamada, salgından dolayı muazzam zararlara uğradıklarını, ancak son aylarda konukların güvenliği adına büyük yatırımlar yapmaktan çekinmediklerini söylemişti.

Bulgaristan Radyosuna konuşan bir satış görevlisi; “Teleferik biletlerinin online alınması, elektronik sistemin geliştirilmesi de müşterilerin güvenliğini sağlayacak adımlardan biri olacak” dedi.

Kayakçılar kartlarını online alabilecek, kayak pistleri etrafına pick-up cihazları yerleştirilecek. Bu şekilde kayak pistleri önünde oluşan uzun kuyruklar olmayacak ve teleferiklerde bekleyenler kalabalık topluluklar oluşturmayacak.

Önümüzdeki aylarda kayak merkezlerinin genelde Bulgaristan vatandaşları tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor. Yurtdışından da rezervasyonlar var, fakat hareket kısıtlamaları devam ederken, Pamporovo yönetimi bu konuda kesin bilgi vermekten kaçındı. Noel ve Yılbaşı bayramlarında otellerdeki tatil paketlerinde özel indirimler yapılacak.

Ancak şimdilik kayak sezonunun seyri meçhul kalıyor. Rodop Dağının güzel manzarası ve karlı tepeleri şimdilik sadece dağ turları ve temiz hava vaad ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.