DOLAR 32,3462 0.27%
EURO 35,1450 0.01%
ALTIN 2.312,381,54
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22908352,70%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Pandemi döneminde hastaneye gitmekten korkanlar dikkat”

“Pandemi döneminde hastaneye gitmekten korkanlar dikkat”

ABONE OL
27 Aralık 2020 13:50
“Pandemi döneminde hastaneye gitmekten korkanlar dikkat”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Ankara’daki Özel Koru Hastanesi, tedavisini hastane yerine ev ortamında sürdürmek isteyen hastaları için ‘Evde Hastane Hizmeti’ projesini uygulamaya koydu.

Günlük hekim vizitinden, hemşirelik hizmetlerine, hekimin uygun gördüğü tıbbi cihazların temininden, tedaviye uygun diyet yemekleri desteğine kadar hastanede verilen birçok hizmet ev ortamına taşındı.

Koru Hastanesi Başhekimi Nöroloji Uzmanı Dr. Özlem Ertürk, yeni normal olarak ifade ettiğimiz mesafeli ve kontrollü hayat döneminde dijital uygulamaların ve kişiselleşmiş sağlık hizmetinin ön plana çıktığına dikkat çekiyor.

Uzm. Dr. Özlem Ertük, “Koru Sağlık Grubu olarak mobil uygulamaların yanı sıra Evde ve İş Yerinde Sağlık Hizmetleri ile ‘her yerde sağlık hizmetini’ uygulamaya koyduk” diye konuştu. 

“YOĞUN TALEP ÜZERİNE HASTANEYİ EVE TAŞIDIK”

Evde ve İş Yerinde Sağlık Hizmeti kapsamında hekimlik ve hemşirelik hizmetlerinin evde ve iş yerlerinde sunulduğunu ifade eden Uzm. Dr. Özlem Ertürk, “Teşhis ve tedavi, kronik hastalık takibinin yanı sıra koruyucu hekimlik kapsamında pek çok hizmeti hastalarımıza evde sunuyoruz. Şimdi de hastalarımızdan gelen yoğun talep üzerine Evde Hastane Hizmeti adı altında yeni projemizi uygulamaya koyduk” dedi.

“KARANTİNADA YEMEK DESTEĞİ”

Evde Hastane Hizmeti kapsamında örneğin Covid 19 tanısı ile izlenen ancak tedavisini hastane yerinde evinde sürdürmek isteyen hastalarımız için 5-10 günlük evde takip programları oluşturuldu. Bu kapsamda günlük hekim viziti yapılmaktadır. Ayrıca hastalarımıza pulse oximetre, nebulizatör ve oksijen tüpü gibi tedavide hekimin uygun gördüğü portable tıbbi cihazların temin edilmesi, karantina süresince ihtiyaç halinde tedaviye uygun diyet yemek desteği de hizmetlerimiz arasında yer alıyor.

“EKİBE TÜM HASTANE ÇALIŞANLARI DAHİLDİR”

Evde sunulan hastane hizmeti, Kardiyoloji, Radyoloji, Dahiliye, Nöroloji, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ve Göğüs Hastalıkları gibi birçok branşta alanında uzman hekimlerimiz tarafından verilmektedir. Ekibimize hastanemizin tüm çalışanları dahildir. Hastamızdan gelen talep doğrultusunda, hastanın ihtiyacı doğrultusunda sağlık personeli ve ekipman planlaması gerçekleştirilmektedir.

Rehabilitasyon hizmetleri kapsamında ise fizyoterapi ve solunum terapisi gibi opsiyonlar da evde ve iş yerinde sunulmaktadır. Evde sunulan, EKO, EKG, ultrason, laboratuvar gibi hizmetlerimiz hasta ve hasta yakınlarının hayatını kolaylaştırmaktadır.

“ONLİNE HASTA TAKİBİ”

Öte yandan hastalarımız gerek günlük vizitlerle gerekse online olarak yakından takip edilmekte, ileri tetkik gerektiren durumlarda ambulanslarımız aracılığıyla ivedi bir şekilde nakilleri sağlanarak işlemleri yapılmaktadır.

EVDE VE İŞ YERİNDE SAĞLIK HİZMETLERİ

Evde Genel Sağlık Hizmetleri,kardiyoloji,covid 19 bakım,check up,danışmanlık hizmetleri,yenidoğan anne bakımı ve emzirme desteği..

EVDE HASTANE HİZMETİ

* Evde Hasta Tedavi Programı

* Evde Günlük Hekim Viziti

* Evde Hekimin Uygun Gördüğü Tıbbi Cihaz Temini

* Evde Tedaviye Uygun Diyet Yemekleri Desteği

* Evde Online Hasta Takibi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.