DOLAR 32,5866 0.01%
EURO 34,9137 0.01%
ALTIN 2.429,05-0,01
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 2161277-0,50%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pazaryeri’nde, turuncu maske dağıttı

Pazaryeri’nde, turuncu maske dağıttı

ABONE OL
26 Kasım 2020 12:06
Pazaryeri’nde, turuncu maske dağıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlara turuncu maske dağıttı.

Vali Bilgin, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Orhan Kılıç ve Belediye Başkan Yardımcısı Burcu Bölükbaşı kurum müdürleri kapalı pazar yerindeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerini denetledi.

Daha sonra Vali Bilgin ve beraberindekiler vatandaşlara turuncu maske dağıtarak, İçişleri Bakanlığının KADES (Kadın Destek Uygulaması) mobil uygulaması hakkında bilgi verdi.

Vali Bilgin ve beraberindekiler ardından İstasyon Caddesi’nde kurulan KADES mobil uygulama standını ziyaret etti. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün önemine değinen Bilgin, “Biz Türk milleti olarak savaş dönemlerde dahi kadın düşmanlarımıza el kaldırmamış bir toplumuz. Bu nedenle kadına yönelik her türlü şiddetin karşısındayız” dedi.

Son dönemde kadına yönelik şiddet olaylarının arttığını gözlemlediklerini ifade eden Bilgin, insanların artık kendine gelmesi gerektiğini vurguladı.

“TÜM KADINLAR TELEFONLARINA KADES UYGULAMASINI İNDİRSİNLER”

İçişleri Bakanlığının KADES mobil uygulamasının hayata geçirildiğini dile getiren Bilgin, “Bu uygulamayı tüm kadınlarımız telefonlarına indirsinler. Devletimiz bu konuda ne yapılması gerekiyorsa yapıyor. Biz devlet olarak en ufak bir şiddet konusu ile karşılaşmamak için mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bilgin, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde farkındalık oluşturmak amacıyla 5 bin turuncu maske dağıttıklarını dile getirdi.

TURUNCU MASKE TAKARAK SAYGI DURUŞU

Lüleburgaz ilçesinde de belediye çalışanları kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak için turuncu maske takarak saygı duruşunda bulundu.
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte, belediyenin kadın personeli, belediye binası önünde toplandı. Grup, turuncu maske takarak “kadına şiddete karşı sıfır tolerans” yazılı pankart açtı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.