DOLAR 32,3431 0.18%
EURO 35,2150 0.06%
ALTIN 2.246,360,14
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2126792-3,06%
Edirne
11°

KAPALI

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Pelikanlar yumurtadan çıktı

Pelikanlar yumurtadan çıktı

ABONE OL
18 Nisan 2021 15:59
Pelikanlar yumurtadan çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

https://bnr.bg’de yer alan haber de, Küçük pelikanlar sulak alanın kuzey kısmında onlar için özel hazırlanan ayaklı ahşap platformlar üzerinde dünyaya gözlerini açtı.

Srebırna Doğa Koruma Alanı’nın öncelikli faaliyetleri arasında Dalmaçyalı pelikan kolonisini korumak var. Ruse – Çevre ve Su Bölge Müfettişliği tarafından uygulanan projeye göre, önümüzdeki haftalarda daha çok kuşun yuva yapabileceği uygun koşullara sahip yeni yerlerin yapılması öngörülüyor. Bunun için sazlıklar biçilecek ve yeni ahşap platformlar yapılacak.

Srebırna köyü yakınında bulunan biyosfer rezervi Tuna nehrinin 2 km güneyinde ve göçmen kuşlarının Avrupa’dan Via Pontica – Afrika’ya uçtukları güzergah üzerinde bulunuyor. Nadir ve nesli tükenen kuş türlerinden dolayı, sulak bölge UNESCO’nun Dünya Doğa ve Kültür Miras Listesi’ne dahil edildi.

Srebırna’da yuva yapan 221 tür kuş var. Burada Küresel Olarak Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Hayvan ve Bitki Türlerinin Avrupa Kırmızı Listesi’ne göre 22 nadir, savunmasız veya nesli tükenmekte olan hayvan ve bitki türleri barınmakta. Aynı zamanda Bulgaristan’ın Kırmızı Kitabı’nda yer alan 149 hayvan ve bitki türüne de ev sahipliği yapmakta. Ancak alanının en değerlileri çok sayıdaki Dalmaçyalı pelikan kolonisi. Eski Kıtada’ki böyle koloniler sadece Balkan Yarımadası’nda var.

Biyosfer rezervinin çevresinde gözlem sahaları ve dinlenme çardaklarının bulunduğu eko patikalar, bir de Srebırna’nın zengin flora ve faunasını sunan Doğa Tarihi Müzesi var.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.