DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20758961,97%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Pijama deyip geçmeyin”

“Pijama deyip geçmeyin”

ABONE OL
2 Kasım 2020 12:08
“Pijama deyip geçmeyin”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

PİJAMA ALIRKEN HANGİ KRİTERLER GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALI?

Son günlerde evde geçirilen zamanın artmasıyla birlikte pijamaların hayatımızdaki yeri de değişti. Uyumanın yanı sıra ev giysisi olarak da sık sık tercih edilen pijamalar, rahat formuyla kişinin kendini daha huzurlu hissetmesine ve evde kaliteli zaman geçirmesine yardımcı oluyor. Bunun yanı sıra pijamalarda moda algısının ön plana çıkmasıyla model çeşitliliği her geçen gün artarken, pijama alırken dikkat edilen kriterlere de yenileri ekleniyor. Kaliteli üretimi ve geniş ürün çeşitliliğiyle iç giyim, pijama, ev giyim ve spor koleksiyonlarıyla hizmet veren Yeni İnci’nin Tasarım ve Ürün Geliştirme Yöneticisi Pınar Göktürk, pijama alırken göz önünde bulundurulması gereken önemli noktaları açıklıyor.

“ÖNCELİKLE MEVSİMSEL ÖZELLİKLERE DİKKAT EDİLMELİ”

Mevsime uygun olmayan pijamaların tercih edilmesi kişinin uyku esnasında üşümesine ya da terlemesine neden olarak uyku kalitesini olumsuz etkiliyor. Bu nedenle hava sıcaklığına uygun kumaşlarla üretilen pijamaların seçilmesi rahat ve kaliteli bir uyku açısından son derece önemli. Kış aylarında giyilecek pijamaların polar, kadife ya da pamuklu kumaşlarla üretilmesine özen gösterilmelidir. Polyesterden üretilen polar kumaşlar, sıcak tutmanın yanı sıra hava transferine izin vererek terlemeyi de engeller. Aynı zamanda yumuşacık dokusu sayesinde konfor sunarken; dayanıklı, çabuk kuruyan ve ütü gerektirmeyen yapısı sayesinde kullanım kolaylığı sunuyor. Kışın pijamalarda tercih edilmesi önerilen bir diğer kumaş türü ise kadifedir. İpek, yün ve rayon gibi çeşitli liflerden elde edilen kadife kumaşlar, sıcak tutmaları ve yumuşak yüzeyi sayesinde kış gecelerinde huzur bir uyku sağlıyor. Aynı zamanda ışıltılı duruşuyla beğeni toplayan kadife pijamalar, şık ve göz alıcı bir tarz yaratıyor. Bununla birlikte doğal ve sağlıklı yapısıyla kıyafetlerde sık sık kullanılan pamuklu kumaşlar, uyku esnasında giyilecek giyseler için de en doğru seçenek oluyor. Pamuklu kumaşlar nefes alabilen dokusu ve nem emici özelliği sayesinde uyku kalitesini artırıyor. Vücuttaki hava akışına izin vererek aşırı terlemeyi engelliyor ve uykuyu daha sağlıklı hale getiriyor.

“VÜCUDA UYGUN PİJAMALAR SEÇİLMELİ”

Her daim şık ve dikkat çekici olmak isteyen kadınlar, pijama alırken de kendilerine en uygun modelleri seçmeye özen göstermelidir. Vücuda uygun olmayan pijamalar; rahatsız edici bir görüntü sergilerken, kişinin kendini kötü hissetmesine de neden oluyor. Bu sebeple beden özelliklerine uygun ve vücut kusurlarını kapatan pijama takımlarının tercih edilmesi, kadınların enerjisini ve öz güvenini olumlu yönde etkiliyor. Örneğin; basen problemi yaşayan kadınlar, koyu renkli ve tunik tarzı pijama modelleri seçmeye özen göstermelidir. Böylelikle daha zayıf ve hoş bir görünüm elde edebilirler. Kısa boylu kadınlar ise çok uzun ve bol pijama modellerinden uzak durmalıdır. Hafif dar kesin ve bilek baça ölçüsüyle hazırlanan pijamalarla daha uzun ve fit bir vücut görüntüsü elde edilebilir. Pijamasıyla dikkat çekici bir duruş sergilemek isteyenler ise dantel ve tül detayların yer aldığı modelleri tercih ederek şık ve modern bir görünüm yaratabilir.

“UYKU KALİTESİ İÇİN RENK TERCİHİ ÇOK ÖNEMLİ”

Renklerin uyku üzerindeki etkisinden yola çıkarak, kaliteli bir uyku için tercih edilen pijamanın rengi de dikkat etmek gerekiyor. Rahatlatıcı özelliğiyle sinirleri yatıştıran mavi renkle tasarlanan pijama takımları, uykuya dalış süresini kısaltıyor ve deliksiz bir uyku sağlıyor. Aynı zamanda kalp ritmini ve solunumu yavaşlatarak, geceleri vücut ısısını dengede tutmaya yardımcı oluyor. Sarı ise dinlendirici özelliğiyle kişinin kendini daha huzurlu hissetmesini ve daha kısa sürede uykuya dalmasını sağlıyor. Doğanın rengi olarak bilinen ve pozitiflik yaratan yeşil renkli pijamalar ise güne daha enerjik ve zinde uyanmaya yardımcı oluyor. Bununla birlikte özellikle kadınlar tarafında severek kullanılan pembe ve mor renkleri de sakinleştirici etkisi sayesinde kalp atış hızını yavaşlatarak, deliksiz ve kaliteli uykuya zemin hazırlıyor.

“KALİTELİ VE GÜVENİLİR MARKALAR TERCİH EDİLMELİ”

Pijama seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur ise sağlıklı üretim yapan güvenilir markaların tercih edilmesidir. Özellikle renkli ve desenli tekstil ürünlerinin boyamasında kullanılan azo boyar maddeler ciltte alerji, kızarıklık ve kaşıntı oluşumuna neden oluyor. Tüm gece vücudumuza temas eden pijamaların üretiminde kullanılan bu kimyasal boyalar nedeniyle ciltte oluşan rahatsızlıklar uyku kalitemizi düşürüyor ve rahat uyku uyumamızı engelliyor.

 

(https://www.yeniinci.com/)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.