DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20781402,62%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Priştine’de binler “artık yeter” dedi

Priştine’de binler “artık yeter” dedi

ABONE OL
1 Eylül 2022 12:47
Priştine’de binler “artık yeter” dedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kosova’nın başkenti Priştine’de, kadına şiddete karşı düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı protesto Başbakanlık binası önünde sona erdi.

Kosovaport’ta yer alan habere göre; Priştine’de hafta sonunda 11 yaşında bir kız çocuğunun 5 kişi tarafından cinsel istismara uğramasına tepkiler çığ gibi büyüyor.

Feminist Düşünce ve Eylem Kolektifi tarafından düzenlenen protestoya katılan binlerce kişi, Zahir Pajiziti Meydanı’ndan Başbakanlık binasına kadar yürüdü. Kadına şiddete karşı düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı protestoda başkentin tüm caddeleri trafiğe kapatıldı.

Binlerce kişi hep bir ağızdan kadına yönelik şiddete “artık yeter” dedi. Protesto kapsamında düzenlenen yürüyüşte, Adalet Bakanlığı, Savcılık, Polis Teşkilatı ve Başbakanlık binalarına şiddet mağduru kadınların kanını temsilen kırmızı boya fırlatıldı. Protestocular, yetkililerin istifasını talep ederek, ellerinde “adalet”, “kadın ve kız çocuklarımızı koruyun”, “yollarda, parklarda, meydanlarda, okullarda güvende olmak istiyoruz”, “erkek çocuklarınızı eğitin”, “şiddetin mazereti olamaz” yazılı pankartlar taşıdılar. Protestoda, Arnavutça, Türkçe ve İngilizce dillerinde pankartlar taşındı. Protestoya katılanlar, sık sık “artık yeter”, “artık dayanamıyoruz”, “erkek çocuklarınızı eğitiniz”, “ataerkil adalet istemiyoruz” şeklinde sloganlar da atıldı.

Protesto gösterisi binlerce kişinin Başbakanlık binası önünde toplanmasıyla sona erdi. Protestocular Başbakana seslenerek, “Facebook paylaşımları değil, harekete geçmenizi istiyoruz” sloganları attılar. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı başbakanlık binasına da kırmızı boya fırlatıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.