DOLAR 32,5884 0.34%
EURO 34,7759 0.09%
ALTIN 2.504,590,82
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20790220,37%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Prof. Dr. Baltov: Her yerde maske takın!

Prof. Dr. Baltov: Her yerde maske takın!

ABONE OL
22 Temmuz 2020 15:34
Prof. Dr. Baltov: Her yerde maske takın!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NOVA TV’de yayınlanan “Merhaba Bulgaristan” programına konuk olan Sofya’daki Pirogov Hastanesi Müdürü Prof. Dr. Asen Baltov, “Ne yazık ki, ülkemizde koronavirüs (COVID-19) enfeksiyonu olan vakalar ciddi düzeyde arttı. Son 24 saatte yapılan PCR testlerinin yaklaşık % 6’sı sonucunda vaka tespit edildi. Bu, sisteme ek yük getirecek ve işimizi daha da zorlaştıracak” diye kaydetti.

Prof. Dr. Baltov, vakalarda büyük artışın nedeninin önlemlerin hafifletilmesinden ve maske gibi kişisel koruyucu ekipmanların kullanılmamasından kaynaklandığını açıkladı.

Pirogov Hastanesi Müdürü, “Şehir içi ulaşım araçlarından başka maskelerin daha fazla insan olduğunda sokaklarda da takılması iyi olur. Maske takmak son derece önemli. Fransa’da insanlar sokaklarda yalnız yürürken de maske takarlar” diye ekledi.
Prof. Dr. Baltov, “Varna ve Filibe’de vakalarda artış oldu, bu da oralarda enfeksiyonun kümeler halinde değil, yaygın bir şekilde yayılacağı anlamına geliyor. Oralarda hastalığın Bölge Sağlık Müfettişliğinde görevli meslektaşlarımız tarafından kontrol altına alınması çok daha zor olacak” dedi.

Prof. Dr. Baltov, bulaşıcı hastalıktan kurtulma eğilimi olmadığını düşünüyor. Onun ifadesine göre, Bulgaristan’da kayıtlı vaka sayısı eylül sonuna kadar 20 000’e ulaşabilir.

Prof. Dr. Baltov, şu anda küçük şehirlerin enfeksiyonla başa çıkacağını, ancak yayılma oranı bu seviyede kalırsa hastanelerin kapasitesinin dolacağını söyledi. Pirogov Hastanesi Müdürü,”Büyük şehirlerde durum daha farklı, oralarda şu anda yatak kapasitesi yeterli seviyede” diye ekledi.

Kaynak:(www.kircaalihaber.com)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.