DOLAR 32,5202 0.09%
EURO 34,9400 -0.22%
ALTIN 2.437,770,08
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20932630,05%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Prof. Kantarciev’den, Covid-19’dan korunma tavsiyeleri

Prof. Kantarciev’den, Covid-19’dan korunma tavsiyeleri

ABONE OL
28 Ocak 2021 16:00
Prof. Kantarciev’den, Covid-19’dan korunma tavsiyeleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

https://bnr.bg’de yer alan haber de, Ulusal Parazit ve Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi Başkanı Prof. Todor Kantarciev, BNR Şumen Radyosu’na verdiği söyleşi de Covid-19’dan korunma tavsiyeleri verdi ve “Şu anda Bulgaristan’da ve Avrupa’da grip virüsleri tespit edilmiş değil. Avustralya ve Güney Amerika’da geçen kış sezonunda grip virüsleri yoktu. Büyük ihtimal Covid-19 geleneksel grip virüslerinin yerine geçti” diye belirtti.

Prof. Kantarciev’e göre, “İngiliz mutasyonu” olarak bilinen Covid-19’un üçüncü dalgasından etkilenmeme gibi bir ihtimalimiz, bir şansımız yok”

Ayrıca, Prof. Kantarciev İngiltere’den gelenler için sıkı karantina önerdi. Uzmana göre, “bütün Bulgaristan halkı Covid-19 un önlenmesine karşı bilenen mesafe, kalabalık ortamda bulunmamak, kaliteli maske taşımak, ellerin sıkça yıkanması, dışarıda kullandıkları kıyafetleri ve ayakkabıları güzelce temizlemeye devam etmesi gerektiğini belirtti ve “Limon ve karbonat soda karışımı tüketilmesi, ağız çalkalama suyu ile ağzın temizlenmesi, “lukçeta” şekerleri, okaliptüs şekerleri virüsten korunma yönünde yardımcı oluyor” diye ekledi.

Prof. Kantarciev’in sözlerine göre, Bulgaristan’da aşılama süreci normal seyrediyor. Ülkemize gelen her aşı anında kullanılıyor. Önemli olan ise, ilk dozu alan herkesin ikinci doz alma imkanının olduğu.

“Bulgaristan halkının sağlık çalışanlarına yönelik güveni yavaş yavaş geri dönmeye başladı. Bunun Kasım ve Aralık aylarında büyük can kaybı yaşanması pahasına olmuş olması üzücü ama…” diye belirtti Prof. Kantarciev.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.