DOLAR 32,6561 0.42%
EURO 34,8706 0.22%
ALTIN 2.491,670,30
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20762934,22%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Radev, belediye bütçelerinde kalmasını öneriyor!

Radev, belediye bütçelerinde kalmasını öneriyor!

ABONE OL
25 Temmuz 2020 16:10
Radev, belediye bütçelerinde kalmasını öneriyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Veliko Tırnovo Belediye Başkanı Daniel Panov ile gerçekleştirdiği görüşmede, “Yeterli bir vergi politikası yürütülmesi, Bulgar belediyelerinin gelişimine yeni bir ivme kazandıracak” diye kaydetti.

Radev ve Panov, gelir vergilerinin küçük bir payının bile yerel yönetim bütçelerinde kalmasının belediyelerin mali kapasitesini önemli ölçüde artıracağı, yatırım planlamasını kolaylaştıracağı ve istihdamı teşvik edeceği görüşünde hemfikir oldular.

Cumhurbaşkanı, ”Finansal açıdan ademi merkeziyetçilik gerekli ve yerel yetkililer bu tartışmanın nihayet Bulgaristan hükümetiyle aktif olarak sürdürülmesini beklemekte” diye vurguladı.

Radev, turizm alanında yerel yönetimlerin ortaklığının güçlendirilmesi ve ortak turist paketlerinin hazırlanması yönündeki perspektifleri vurguladı. Panov, ”Belediyemiz, kültürel ve tarihi mirasın keşfi, konservasyonu ve korunması konusunda geniş deneyime sahip ve deneyimlerini paylaşabilir” diye kaydetti. Belediye Başkanının ifadesine göre, geçen yıl Veliko Tırnovo 1.2 milyondan fazla turist tarafından ziyaret edildi ve Bulgaristan’daki turizm merkezlerinden biri olarak konumunu güçlendirdi.

Görüşmede eğitim alanında yerel politika ile ilgili görüşler de paylaşıldı.

Kaynak:(www.kircaalihaber.com)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.