DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2067247-1,89%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ramazan davulcuları görev başında

Ramazan davulcuları görev başında

ABONE OL
2 Nisan 2022 16:02
Ramazan davulcuları görev başında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kentteki ramazan davulcuları, sahur vakti öncesinde Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı.

Ramazan geleneğini sürdüren davulcular, aralarında kısa bir değerlendirmede bulunarak ilk mesaileri için sokaklara dağıldı.

Davul sesini duyan birçok vatandaş, balkonlara çıkarak davulcuları selamladı.

Davulcu Ferit Demirören, AA muhabirine yaptığı açıklamada, on bir ayın sultanı ramazan ayının ilk gecesinde göreve başladıklarını söyledi.

Vatandaşları sahura davet ettiklerini ifade eden Demirören, evlerin ışıkları yandığında kendini çok mutlu hissettiğini kaydetti.

Kendisini gören vatandaşların da evlerinin cam veya balkonlarına çıktığını anlatan Demirören, “Allah herkese iyilik, hoşluk versin. Davulun sesini duyanlar kalkıp el sallıyor ‘teşekkür ediyor’ o bana yetiyor. Oruç tuttuğunu anlıyorum ne güzel, ne mutlu bir şey.” diye konuştu.

Diğer yandan Süleymanpaşa Belediyesi tarafından ramazanda vatandaşların sahura kaldırılması için oluşturulan mehter takımı Yavuz Mahallesi’nde dolaşarak çeşitli marşları seslendirdi.

Sahurda sokak aralarında gezen mehter takımını gören vatandaşlar, evlerinin balkon ve pencerelerinden marşları dinledi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazan geleneklerini yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

Yüksel, ramazan ayı boyunca sahur etkinliklerinin devam edeceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“150 kişilik ekibimizle birlikte mahallelerimizde vatandaşlarımız mehter takımı, bando takımı ve ilahi gruplarıyla sahura kaldırılıyor. Vatandaşlarımızı ramazan ayı boyunca bu etkinliklerle sahura kaldıracağız. Bunun yanı sıra bu sene belediyemizin düzenleyeceği iftar programlarıyla da toplam 100 bin kişiyle iftar yapmak istiyoruz. Her mahallemizde iftar yapmış olacağız. Sahura bu şekilde uyanan vatandaşlarımız mutlu oluyor biz de bu etkinliklere devam ediyoruz. Mehteranla birlikte sahura uyanmak insanlar için ayrı keyifli oluyor. Süleymanpaşa’da güzel bir ramazan geçireceğiz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.