DOLAR 32,5895 0.35%
EURO 34,8642 0.35%
ALTIN 2.495,410,46
BIST 9.669,201,52%
BITCOIN 21127893,71%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Risk altında olan yaşlılara, koruyucu bakım hizmeti

Risk altında olan yaşlılara, koruyucu bakım hizmeti

ABONE OL
15 Ocak 2021 12:27
Risk altında olan yaşlılara, koruyucu bakım hizmeti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

https://www.kircaalihaber.com’da yer alan haber de, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Denitsa Saçeva, önlem için başvuru koşullarının ve bugüne kadar nasıl uygulandığına dair ayrıntıların sunulduğu Bulgaristan Ulusal Belediyeler Birliği Derneği üyelerine yönelik düzenlenen Bilgilendirme Günü’nün açılış konuşmasında, “Önceki bileşenlerde beklenenden daha fazla olan 35 000’den fazla kişiye yardım edildi, ancak şimdi bu tedbirin daha fazla insanı kapsamasını planlıyoruz” diye kaydetti.

Yeni prosedür belediyelerden alınan geri bildirimler dikkate alınarak oluşturuldu ve bu nedenle uygulamanın kapsamı genişletildi ve başvuru koşulları kolaylaştırıldı.

Bakan, “Koronavirüs enfeksiyonunu önlemek için devlet tarafından yetkilendirilen sosyal hizmetleri uyarlamak artık mümkün. Belediyeler, hizmetlerin sunulduğu binaların dezenfekte edilmesi, personel ve hizmet kullanıcılarına test yapılması, enfekte olan hizmet kullanıcılarını izole etmek için binaların bölünmesi, fazla mesai yapan personele ek ücret ödenmesi vb. şeylerle ilgili faaliyetleri projelere dahil edebilecekler” diye ekledi.

Tedbir, kendi kendine bakım yapamayan 65 yaş üstü, engelli veya Covid-19 nedeniyle karantinaya alınan yaşlılara ev ortamında saatlik sosyal ve sağlık hizmetlerinin sunulmasını sağlıyor. Kendi paralarıyla yiyecek, ilaç ve temel ihtiyaç ürünlerinin satın alınması ve kullanımı ertelenemez idari hizmetler alma konusunda “Koruyucu Bakım +” tedbiri kapsamında görevlendirilen ekiplerin yardımına güvenebilirler.

Ülkedeki tüm belediyeler 31 Mayıs 2021’e kadar “Koruyucu Bakım +” prosedürüne başvurabilir. Prosedürün uygulanması için ayrılan fonların miktarı 85 milyon leva, onaylanan projeler 30 Haziran 2023’e kadar uygulanacak.

Her belediye için ilçedeki hizmetlere ve sosyal hizmetlere ihtiyaç duyan tahmini insan sayısı dikkate alınarak tahmini maksimum hibe miktarı belirlendi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.