DOLAR 32,5678 0.06%
EURO 34,9900 0.43%
ALTIN 2.428,360,23
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2091976-3,82%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Sandra, huzurevi sakinlerinin müzik isteklerini yerine getiriyor

Sandra, huzurevi sakinlerinin müzik isteklerini yerine getiriyor

ABONE OL
18 Aralık 2020 13:19
Sandra, huzurevi sakinlerinin müzik isteklerini yerine getiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

https://bnr.bg’de yer alan haber de, Yüzleri gülen yaşlılar ihtiyarlığı, izolasyon ve yalnızlığı unutup şarkı söyler, önlerindeki akrana bakıp el ve ayakları ile tempo tutar, bazıları ürkek dans hareketleri bile yapar. Evet, bazı huzurevlerinde bugünlerde böyle bir tablo ile karşılaşmak mümkün. Sakinleri, kısa süreliğine olsa bile kendilerini özel hisseder.

Buna vesile genelde içlerinden birinin doğum günü olur. Yaş günü olan kişinin müzik isteğini yerine getirmek üzere ekrana çıkan iyilik perisi rolüne ise genç oyuncu ve şarkıcı Sandra Petrova girer.

“Pandeminin başında huzurevlerinde yaşayanlar Internet teknolojilerini içok iyi bilmedikleri için biraz zorlandık, ama zamanla bazıları sosyal işçilerin yardımı ile bilgisayarlarını televizyona bağlayıp beni büyük ekranda izlemeyi öğrendiler” diyor Sandra.

Sandra’nın yaşlılarla online ortamındaki müzikli buluşmaları, zor ve dezavantajlı durumda olanlara yönelik hayır etkinliği kapsamında gerçekleşiyor.

“Onlarla kurduğum bağlantı her ne kadar uzaktan olsa da yaşlıların paylaştıkları benim için çok önemli” diyor Sandra ve şunu da ekliyor:

“Daha fazla ilgiye muhtaç olduklarını ve günlük hayat koşuşturması içinde onlara zaman ayırmayı unuttuklarımızı öğrendim. Oysa sadece arayıp hal hayır sormak, hayatlarının nasıl gittiği ile ilgilenmek yeterli. Büyüklerimizin bize anlatacakları çok şey var”.

Huzurevi sakinleri Sandra’dan en çok Lili İvanova’nın şarkılarını istiyorlar. “Ludo mlado” gidi halk şarkıları ve eski şehir romansları da yaşlılar arasında büyük rağmette.

“Somut bir şarkı istediklerinde ve ben o şarkıyı söylemeyi özellikle onlar için öğrendiğimde duygu yoğunluğu daha da büyük olur. Ama favorilerinin Lili olduğu kesindir. Onun şarkısını duydular mı bir başka oluyorlar”.

Pandemi döneminde huzurevi sakinleri, izolasyondan çok etkilendi. “Hüzünlü olup olmadıklarını soracak olursanız, ben bazı şarkıları söylerken gençliklerine dönüp hafif üzüldüklerini görüyorum” diyor genç sanatçı.

İyilik sadece muhtaç olan kişiyi değil, hayır yapan kişiyi de sevindirir. Şimdi Sandra Noel yortusunun arifesinde yaşlıları sevindirmek üzere üç genç müzisyenle birlikte stüdyoda sevilen Noel şarkılarının kayıt çalışmalarını yapıyor. “Kayıt olunca uygun zamanda dinleyebilecekler” diyor Sandra ve şunu da ekliyor:

“Bir fikrimiz daha var. Hayırsever bir kişi huzurevi sakinlerini sevindirmek isterse müzisyen kiralamasını mümkün kılmak söz konusu. İnsanların tercihlerine göre latino akşamlar veya eski şehir şarkıları akşamları olabilir.

Covid-19 ile ilgili izolasyondan dolayı Noel ve Yılbaşı hepimiz için çok farklı olacak. Yaşlılar da hepimiz gibi bir nebze eğlenmeye, müzik dinleyip hayallere dalmaya ihtiyaç duyar. Evet, Noel’de mucizeler olur! Sandra gibi iyilik perileri iş başında çünkü.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.