DOLAR 32,3416 0.18%
EURO 35,1168 -0.24%
ALTIN 2.239,29-0,17
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2048805-6,87%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sarıgül’e Atina’da saldırı girişimi

Sarıgül’e Atina’da saldırı girişimi

ABONE OL
27 Haziran 2022 12:31
Sarıgül’e Atina’da saldırı girişimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Yunanistan’ın başkenti Atina’da kimliği belirsiz bir grubun saldırı girişimine uğradığını bildirdi.

Sarıgül, Yunanistan Parlamentosu’nun önünde düzenlediği basın toplantısında, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’e “Silahlardan umut bekleme, barışa yönel.” mesajı verdiğine dikkati çekti.

Basın toplantısı sonrası kendisine sözlü saldırılar olduğunu dile getiren Sarıgül, daha sonra da bir grup tarafından fiili saldırı teşebbüsünde bulunulduğunu söyledi.

Sarıgül, kendisinin ve Parti Genel Sekreteri Teoman Mutlu’nun iyi durumda olduğunun altını çizerek, Atina’dan ayrılacaklarını ve 23.30’da İstanbul Havalimanı’nda olacaklarını kaydetti.

TDP Genel Sekreteri Mutlu da AA muhabirine, Sintagma Meydanı’nda konakladıkları otelin yakınında, Parti Genel Başkanı Sarıgül’e kimliği belirsiz kişilerce saldırı girişiminde bulunulduğunu anlattı.

Sarıgül’ün güvenli şekilde yeniden otele girmesini sağladığını kaydeden Mutlu, o sırada söz konusu grubun kendisini tartakladığını aktardı.

Mustafa Sarıgül, Yunanistan Parlamentosu’nun bulunduğu Sintagma Meydanı’nda gazetecilere açıklama yapmıştı.

Miçotakis’in Türkiye ile yaşanan ikili sorunları iç politika malzemesi yapmasını doğru bulmadığını belirten Sarıgül, “Sayın Miçotakis, Yunanistan Parlamentosu’nun önünden uyarıyorum. Amerika’ya güvenme. Çözümü Amerika’da değil, Türkiye’de ara. Bak biz buradayız.” ifadelerini kullanmıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.