DOLAR 32,4906 0.12%
EURO 34,7955 0.19%
ALTIN 2.491,921,22
BIST 9.548,940,19%
BITCOIN 2027384-0,66%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Sınıfta maske takmayanlara ceza, son çare olarak uygulanacak”

“Sınıfta maske takmayanlara ceza, son çare olarak uygulanacak”

ABONE OL
11 Eylül 2020 16:49
“Sınıfta maske takmayanlara ceza, son çare olarak uygulanacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan Ulusal Televizyonu’nda (BNT) yayınlanan ‘Gün Başlıyor’ programına konuk olan Eğitim ve Bilim Bakan Yardımcısı Tanya Mihaylova, “Sınıfta maske takmayanlara ceza, son çare olarak uygulanacak” diye kaydetti.

Mihaylova, anne-babaların çocuklarının belli bir süre uzaktan eğitim almalarını talep edebilecekleri yönetmelik ve tüzüklerin halen belirlenmekte olduğunu açıkladı.

Bu arada okulun ilk günü arifesinde okullar Sağlık Bakanlığı ve Eğitim ve Bilim Bakanlığının gerekliliklerine uymak için son hazırlıklarını yapıyor. Bölge sağlık müfettişlikleri rastgele seçilen okullarda veya kural ihlali yapıldığına dair bir ihbar alındığında teftişler gerçekleştirecek.

Bakan Yardımcısı, “Maskeler genellikle bir gereklilik ve sağlık koşulları ile ilgili her şey de Sağlık Bakanlığının bir gerekliği. Ancak sınıfa gelince, maskeler isteğe bağlı. Maskeli bir sınıfta 6 saat geçirmenin zor olacağını düşünüyorum. Okul Öncesi ve Okul Eğitimi Yasasında yapılan değişiklikler, objektif nedenlerle okulların tatil edildiği günlerde genellikle elektronik ortamda uzaktan öğrenmeye imkan veriyor” diye kaydetti.

Mihaylova, “Sağlık nedenleriyle öğrencilerin 30 güne kadar bu tür bir eğitime katılmaları da mümkün, ancak salgın ile bağlantılı olarak ebeveynleri talep ettiklerinde ve kendileri de bu tür bir eğitime katılmak istediklerinde 30 günden fazla da olma olasılığı var. Ancak bunun için birkaç koşul var- öncelikle çocuğun ve birlikte yaşadığı aile üyelerinde sağlık sorunları olması. Bu koşulsuz, okul müdürü tarafından buna izin verilir” dedi.

Bakan Yardımcısı, “Evden uzaktan eğitime katılmak isteyen bu tür öğrencilerin ebeveynleri de bunu talep edebilir, ancak bu koşulların olup olmadığını, gerçekten gerekli olup olmadığını, öğrencinin eğitimiyle ilgili olup olmadığını değerlendirebilmek için buna bölge sağlık müfettişlikleri karar verecek, çünkü böyle bir imkan vermek için olabildiğince objektif olmalıyız” dedi.

Mihaylova, “Eğitim ve Bilim Bakanı, salgın koşullarında yaş sınırının belirlenmediğini söyledi, çünkü bu örgün bir eğitim şekli, ancak tek farkın elektronik ortamda, uzaktan yapılması, bu durumda öğrencilerin eğitim şekli değiştirilmeyecek, onlar bu okulun öğrencileri, belirli bir sınıfın öğrencileri olmaya devam edecek” diye izah etti.

Bakan Yardımcısı, “Bölge eğitim müdürleri ve okul müdürlerine evden uzaktan eğitime katılma talebinde bulunan ebeveynlerin dilekçelerinin kabul edilmesi gerektiği bildirildi” diye aktardı.

(www.kircaalihaber.com)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.