DOLAR 32,5209 -0.09%
EURO 34,7993 -0.21%
ALTIN 2.420,96-0,36
BIST 9.747,851,07%
BITCOIN 21571890,00%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sınır kontrol noktalarında on milyonlarca leva gelir bildirilmemiş

Sınır kontrol noktalarında on milyonlarca leva gelir bildirilmemiş

ABONE OL
9 Haziran 2021 18:27
Sınır kontrol noktalarında on milyonlarca leva gelir bildirilmemiş
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan Milli Gelir Ajansı NAP’tan yapılan açıklamaya göre, vergi makamlarının eş zamanlı olarak ülkenin çeşitli sınır noktalarında geçtiğimiz gün koordineli bir şekilde gerçekleştirdiği operasyon sırasında vergi mevzuatının çok sayıda ihlali tespit edildi.

Kırcaali Haber’de yer alan habere göre; NAP İcra Müdürü Rumen Spetsov, Kapitan Andreevo sınır kontrol noktasında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Tutarsızlıklar bulduk ve tekrar kontrol ettik. İşaretlenmiş, ancak NAP’a raporlanmamış makbuzlar tespit ettik. İşte bu yüzden bu tutarsızlığın neden kaynaklandığını öğrenmek için buradayız. Kapitan Andreevo kontrol noktasındaki yazar kasaların yarısı NAP’a bağlı değil. Bu aynı zamanda Lesovo sınır kontrol noktası ve Malko Tırnovo sınır kontrol noktası için de geçerli” dedi.

NAP’ın sistemine bağlı olmayan yazar kasalar, gereksinimleri karşılamayan ve zamanında değiştirilmemiş eski model yazar kasalardır.

Spetsov, “Mevcut düzenlemelere göre her yazar kasanın NAP’ın sistemine bağlı olması ve her satışın sistemimizde raporlanması gerekir. Yani her makbuz 5 dakika içinde NAP’a raporlanmalı” diye belirtti.

NAP Müdürünün ifadesine göre ciro olarak bildirilmeyen on milyonlarca levaya ilişkin ihlaller söz konusu.

Spetsov, “Sınırdan günde ortalama 1000 kamyon, o kadar da araba ve otobüs geçiş yaparsa, en az yarısı rapor edilmemiştir. Arabalardan alınan ücretin miktarının yüzde 80’i devlete, yüzde 20’si ise cihazların bakımını yapan şirkete gidiyor. Yapılan sözleşmelere göre, sistemin bakımını yapan şirket, kontrol noktasına hizmet vermek pahasına herhangi bir ücret ödemez. Yazar kasalar NAP’a bağlı değilse, bu ücretin devlet bütçesine gittiği söylenemez” diye vurguladı.

NAP Müdürü, “Şirket yetkilileri, hata için pişmanlık duyduğunu ve durum netleşene kadar tam yardıma hazır olduğunu ifade ettiler” dedi. Şirkete 10 bin levadan fazla ceza kesilebileceğini belirten Spetsov, halihazırda sınır kontrol noktalarındaki yazar kasaların bakımını yapan şirketin denetiminin sürdüğünü kaydetti.

NAP Müdürü, “Şirket, çalışmaların devam edebilmesi ve araba akışının durmaması için kontrol noktalarına yeni yazar kasalar ve yeni bir bilgisayar sistemi kurmayı taahhüt ediyor” diye ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.