DOLAR 32,5741 0.1%
EURO 35,0081 0.47%
ALTIN 2.430,470,31
BIST 9.755,340,34%
BITCOIN 2095457-3,80%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“Şişi, diye kimi kastettiğini söylesin”

“Şişi, diye kimi kastettiğini söylesin”

ABONE OL
17 Temmuz 2020 13:20
“Şişi, diye kimi kastettiğini söylesin”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BTV’de yayınlanan “Bu Sabah” programına konuk olan Hak ve Özgürlükler Hareketinden (HÖH) Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili İlhan Küçük, “Bu hükümette bakanımız yok. Liberal Enternasyonal Bürosu, milliyetçi partilerin hükümet ortağı olmasından dolayı bu koalisyon hükümetinin düşürülmesi gerektiğini belirtti” diye kaydetti.

Küçük, “Siyaset en çok kamuya açık olan bir şeydir. Delyan Peevski, HÖH’ün bir parçası. Kendisi bir karar alınırken sadece tartışmada değil, aynı zamanda karar alma sürecinde de yer alır. Başbakan, “Şişi” diye kimi kastettiğini söylesin. Ben bu lakabı Delyan Peevski ile ilişkilendirmiyorum, ama Borisov ortaya çıkıp söylesin ve Peevski’nin geniş arkasına saklanmasın. Cumhurbaşkanının açıklamasından şunu anladım ki, teknokrat hükümet kurma konusunda kendisine müdahale edilmemiştir. En başından beri bir sonraki Başsavcının kim olacağı konusundaki tartışmaya katılmayacağımızı söyledik, çünkü bu politikacıların işi değil. İvan Geşev’in iyi çalışıp çalışmadığını Bulgaristan vatandaşları söyleyecek. Memnun olmayanlar var, ama İvan Geşev’in çalışmalarından memnun olanlar da var” dedi.

AP Milletvekili, “HÖH, çeşitli formatlarda ve durumlarda uluslararası kamuoyundan muazzam destek aldı. Hükümete karşı gensoru önergesini kesinlikle destekleyeceğiz. Yönetişim yapısında değişikliklerden sorumlu olamayız, çünkü iktidarda yer almıyoruz. Ahmed Doğan ve Delyan Peevski, Ulusal Koruma Servisi (NSO) tarafından korunmuyor. Bu onların NSO’nun hizmetlerinden vazgeçmeleri sonucunda oldu. Şu anda kimlerin onları koruduğuna dair bilgim yok. Ahmed Doğan’ın 2009 yılından bu yana korunmasına ihtiyaç duyulduğuna göre hayatı ve sağlığı için tehdit olduğu aşikar. Umarım hayatı için bir tehdit yoktur, çünkü eğer varsa, biri bunun siyasi sorumluluğunu üstlenmek zorunda kalacak. Hristo İvanov’un hareketlerinden dolayı öfkemizi göstermek için Rosenets’e gittik. Onun amacı provokasyon yapmaktı. O, hareketleriyle “Yasallık” broşunun sadece kendisinin yakasına takılabileceğini göstermeye çalıştı” diye izah etti.

Kaynak:(/www.kircaalihaber.com)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.