DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2066950-2,32%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sofya’nın gri şehir manzarasını renklendiren, graffitiler

Sofya’nın gri şehir manzarasını renklendiren, graffitiler

ABONE OL
6 Ocak 2021 16:22
Sofya’nın gri şehir manzarasını renklendiren, graffitiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

https://bnr.bg’de yer alan haber de, Yılbaşı günlerinde şehir içinde dolaşmaya çıktıysanız, bakışınızı boynunuzdaki atkının sıcaklığında harcamayın, başınızı kaldırın, şehrin renklerini görün!

Sofya manzarası mutlaka sizi sürprizleriyle bekliyor olacaktır!

Grafiti, kamusal alanlarda yer alan bir duvar veya yüzeye püskürtülmüş, çizilmiş veya kazınmış yazı ve çizimlere denir. Graffiti bir sanat mı, yoksa vandallık mı poliemikleri sure dursun, biz şimdi sizi Bulgaristan Başkenti Sofya’nın eşsiz güzellikte graffiti eserlerini görmeye davet ediyoruz:

Yaprakları dökülmüş ağaçlar, gri sokaklar ve insan kalabalığının azalması, graffiti sanatının daha ön plana çıkmasına zemin oluyor.

”Car Şişman” ve “Rakovski” gibi merkez sokaklardaki elektrik tabloları adeta bir sokak sergisine çevrilmiş durumda. Graffiti eserlerinin renkleri sokaklara can veriyor.

Cephe duvarların düzenlenmesinde graffiti çizimleri imdada koşuyor ve arkasındaki dükkanlara ile ahenkli bir uyum sağlıyor.

Bazı binaların dev cepheleri, göz alıcı, harika çizimler için beyaz tuval olabiliyor.

Yetenekli graffiti ressamlarının adını nadir görürsünüz. Sofya sokaklarında muazzam byüklükteki eserlerin bile imzası yok. Ona ragmen milyonlarca göz tam da o eseri onaylar bakışla izliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.