DOLAR 32,5640 -0.01%
EURO 34,8784 -0.05%
ALTIN 2.422,73-0,29
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2086877-3,20%
Edirne
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sofya’nın, parlak ve farklı kadın simaları

Sofya’nın, parlak ve farklı kadın simaları

ABONE OL
9 Ocak 2021 15:28
Sofya’nın, parlak ve farklı kadın simaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

https://bnr.bg’de yer alan haber de, Fotoğrafçı Vihren Georgiev, başkentte görüştüğü veya tesadüfen tanıştığı pek çok kadının fotoğrafını bir araya topladı.

“Sofya Kadınları”, fotoğrafçının “Sofya’nın insanları” adlı yüzlerle dolu ilk fotoğraf albümünün yayınlanmasından beş yıl sonra yayınlandı. Vihren Georgiev, “Çoğunu sokakta, belirli bir amaç ve fikrim olmadan tesadüfen karşıladım” diyor. Ve bu ilk albümü hazırlarken kadın simaları diikatini çekti. Kızları ve evcil hayvanlarıyla birlikte anneler, zanaatkârlar, galeri sahipleri, sanatçılar, balerinler, misyonu olan kadınlar, gülümseyen  genç kızlar gördü. Şehrin tarihini hatırlayan ve anılarını paylaşan ileri yaşta hanımlar da var.

Vihren Georgiev, aslen Tuna nehri Ruse’den, ancak uzun yıllar başkentte yaşyor. Başkentte mesleğine elverişli ortam buluyor. Sokaklarda ilginç yüz kendisini etkileyen yüzler araştırıyor ve herşey rastgele gelişiyor. “Horizont” programın aşunları anlatıyor:

​”Bazen onlarla konuşuyoruz, bazen de iletişimi sürdürmek için sayfama yazmalarını istiyorum. Metinsiz olanlar da var ve sadece fotoğraf var. Her fotoğrafın kendi adına konuşması gerektiğini düşünüyorum. Kadınların renkleri renkli, parlak ve farklıdır. Bu portreler bir renk patlamasıdır.

Siyah beyaz fotoğraflar var, ancak kasıtlı olarak daha büyük bir etkiye sahip olmaları için yapılmışlar. Kitapta neredeyse hiç ünlü yok, sadece dört tane. Bunların arasında TV ve radyo sunucuları var. Albümün sayfalarındaki Bulgaristan Ulusal Radyosu’ndan “Horizont” programının sunucusu  Valeria Nikolova’nın fotoğrafı var. Ayrıca, fotoğraflarını çekmek istediğim kişileri seçmemde,  bana iç sezilerim rehberlik ediyor”

Vihren Georgiev, bşr sonraki fotoğraf projesinde  şu anda yaşadığımız pandemi sırasında ve sonrasında insanların yüzlerindeki ifade değişiklikleri analiz edecek. “Paradoks şu ki, Mart ve Nisan aylarında, ülkemizde koronavirüs vakaların az sayıda olduğu sırada, herkes çok endişeliydi ve evlerinden çıkmazdı. Şimdi, bu kadar çok hasta ve hatta ölen insan varken, Sofya’da bir kaygısızlık, hafife alma  gözlemliyorum. Bana garip geliyor ve bir anlam veremiyorum, izah da edemiyorum” diye paylaşıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.