DOLAR 32,5971 0.25%
EURO 34,8200 0.44%
ALTIN 2.411,49-0,86
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21545700,70%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sosyal Hizmetler Kanununda değişiklikler yapıldı

Sosyal Hizmetler Kanununda değişiklikler yapıldı

ABONE OL
29 Temmuz 2020 16:09
Sosyal Hizmetler Kanununda değişiklikler yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan’da Meclis Genel Kurulunda ikinci okumada yapılan oylama sonucunda Sosyal Hizmetler Kanununda değişiklik yapan kanun teklifi kabul edildi. Yeni kanun hükümlerinin uygulanması üzere yönetmelik değişikliği yapılması gerekiyor. Bu oluncaya kadar, hak sahibi olan kişilerin devlet bütçesinden finanse edilen sosyal hizmetlerine yönlendirilmesi sadece Sosyal Yardımlar Müdürlükleri tarafından yapılacak.

Bireysel ihtiyaçların değerlendirilmesi ve kişinin desteklenmesi için bireysel plan, sosyal hizmetlerin kullanımına ilişkin sözleşme yapılmadan önce mevcut prosedüre göre hazırlanacak. Kullanıcı sayısını belirlemek, kullanıcı sayısını ve devlet bütçesinden finanse edilen sosyal hizmetlerin verildiği yeri değiştirmek için ön onay talebinde bulunulması halinde belediye başkanları mevcut prosedür kapsamında gerekli bilgi ve belgeleri sunacaklar.

Kanun teklifi, Sosyal Yardımlar Ajansı İcra Müdürünün ön onay veya ret kararı verme süresini de düzenleniyor. Sosyal Hizmetler Kanunu’nda değişiklik yapan kanun teklifinin yürürlüğe girmesinden önce başlayan ve tamamlanmayan kullanıcı sayısını belirleme, hizmet sonlandırma, kullanıcı sayısını ve sosyal hizmetlerin verildiği yeri değiştirme işlemleriyle ilgili soruşturmalar mevcut prosedür kapsamında yapılacak.

Devlet Çocuk Koruma Ajansı ve Sosyal Yardımlar Ajansı Müfettişliği mevcut prosedür kapsamında sosyal hizmetlerin sunumunu kontrol etmeye devam edecek. Yeni kanun hükümlerinin yürürlüğe girmesinden önce başlayan özel sosyal hizmet sağlayıcılarını lisanslama ve Sosyal Yardımlar Ajansı siciline kayıt prosedürleri, mevcut prosedür kapsamında yürütülecek.

Kaynak:(kircaalihaber.com)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.