DOLAR 32,4596 -0.1%
EURO 34,7447 -0.67%
ALTIN 2.437,660,07
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2068477-0,81%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Tarım BAĞ-KUR primlerinin desteklenmesi en iyi müjdelerden biri olur”

“Tarım BAĞ-KUR primlerinin desteklenmesi en iyi müjdelerden biri olur”

ABONE OL
11 Ocak 2023 13:16
“Tarım BAĞ-KUR primlerinin desteklenmesi en iyi müjdelerden biri olur”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çelik; “Sayın Cumhurbaşkanımızın Tarım BAĞ-KUR sigortalılarının EYT kapsamında sorunlarının çözüleceği müjdesini memnuniyetle karşılıyoruz”dedi.

Çelik; “Çiftçi ve yetiştiricilerimiz emeklilik şartları bakımından 4/a kapsamına alınmalıdır”dedi.

Çelik; “Asgari ücretteki artıştan dolayı yükselen Bağ-Kur primleri çiftçilerimiz tarafından ödenemez durumdadır”dedi.

Çelik; “Tarım BAĞ-KUR primleri Devletimiz tarafından yüzde 50 oranında desteklenmelidir”dedi.

TÜDKİYEB Genel Başkanı Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından EYT kapsamında Tarım Bağ-Kur sigortalılarının sorunlarının çözüleceği yönündeki müjdesini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek “ Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklama ile 08 Eylül 1999 öncesi işe başlayan çalışanların yaş şartı olmadan emekliliğine imkân sağlayan düzenlemeyi eski sistemdeki SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli olacağını ifade ederek yüzbinlerce çiftçimizi yakından ilgilendiren Tarım BAĞ-KUR sigortalıların da EYT kapsamında sorunlarının çözüleceği müjdesini memnuniyetle karşılıyoruz. Tüm çiftçilerimiz ve yetiştiricilerimiz adına Sayın Cumhurbaşkanımıza müteşekkiriz” dedi.

Genel Başkan Çelik, çiftçi ve yetiştiricilerin emeklilik şartları bakımından 4/a kapsamına alınması talebinde bulunarak “ Tarımsal faaliyette bulunan çiftçi ve yetiştiricilerimiz aynı zamanda hem işveren hem de kendi işletmesinin işçisidir. Bundan dolayı 4/b kapsamında değerlendirilmemesi gerekir. Kendi işinin işçisi durumunda bulunan çiftçi ve yetiştiricilerimiz emeklilik şartları bakımından 4/b yerine 4/a kapsamına alınması hakkaniyetin gereğidir. Bu itibarla Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulacak olan Kanun tasarısında yüzbinlerce Tarım BAĞ-KUR sigortalısı çiftçilerimizin EYT kapsamındaki sorunlarının çözülmesi yanında emeklilik şartlarının da 1999 öncesi ve sonrasına bakılmaksızın SSK’daki 4/a gibi değerlendirilerek emeklilik şartlarının eşitlenmesini talep ediyoruz” dedi.

Asgari ücretteki artıştan dolayı yükselen Bağ-Kur primlerinin çiftçiler tarafından ödenemez durumda olduğuna dikkat çeken Çelik, “ BAĞ-KUR primleri 2023 yılında asgari ücrette meydana gelen artışlar nedeniyle 3 bin 452 liraya yükselmiştir. İşin doğası gereği hayvan yetiştiriciliği neredeyse 24 saat çalışmayı gerektiren bir faaliyet olmasına karşılık elde edilen gelir sezonluktur. Dolayısıyla yetiştiricilerin düzenli bir geliri olmadığından yüksek BAĞ-KUR primlerini ödemede büyük zorluklar yaşamaktadır. Sosyal devlet olmanın bir gereği olarak Devletimiz tarafından tarım BAĞ-KUR primlerinin yüzde 50 oranında desteklenmesi, çiftçi ve yetiştiricilerimiz için en iyi müjdelerden biri olacaktır” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.