DOLAR 32,5698 0.16%
EURO 34,7152 0.13%
ALTIN 2.409,43-0,95
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21693370,35%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tarlasında yetiştirdiği nohutları depremzedelere gönderdi

Tarlasında yetiştirdiği nohutları depremzedelere gönderdi

ABONE OL
8 Şubat 2023 16:08
Tarlasında yetiştirdiği nohutları depremzedelere gönderdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından Türk Kızılayı Tekirdağ Şubesi yetkilileri ile irtibata geçen Gülşah Özkeçeci, tarlasında yetiştirdiği nohutları deprem bölgesine göndermek istediğini belirtti.

Talebinin olumlu bulunmasının ardından Özkeçeci, ata tohumundan yetiştirdiği nohutları evine gelen yetkililere teslim etti.

Özkeçeci, AA muhabirine, deprem nedeniyle çok üzgün olduğunu söyledi.

Deprem bölgesine yardım için elinden geleni yaptığını aktaran Özkeçeci, “Çiftçilik yapıyorum. Her sene binbir zahmetle nohut yetiştiriyorum. Deprem haberlerini gördükten sonra çok üzüldüm. Yardım çağrılarının ardından ‘ne yapabilirim?’ diye düşündüm. Bu sene satmadım ve bağışta bulundum.” dedi.

Türk Kızılayı Tekirdağ Şube Başkanı Hamiyet Çizen de Özkeçeci’nin yaptığı bağışın kendisini duygulandırdığını ifade etti.

Nohutun, Kızılay’ın ikram aracında pişirilip yemek yapılacağını aktaran Çizen, “Ülkemizde yaşanan büyük felaketin ardından vatandaşlarımız yardımlarını bizlere ulaştırdı. Nakdi ve ayni yardımları yoğun şekilde alıyoruz. Vatandaşlarımıza bu duyarlılığından dolayı gönülden teşekkür ediyorum. Kendi ürününü paylaşan bağışçımızın bizde ayrı bir yeri oldu. Bu bağış bizim oradaki ikram araçlarımızda mutfaklarımızda pişirilerek, vatandaşlarımıza ulaştırılacak.” dedi.

Çizen, şuana kadar bir tır yardımı deprem bölgesine gönderdiklerini kaydetti.

Türk Kızılayı Tekirdağ Şubesi gönüllülerinden Sena Çağan da nohutları yarım kilo şeklinde poşetlediklerini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.