DOLAR 32,5841 0.13%
EURO 35,0568 0.48%
ALTIN 2.425,750,13
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2090496-3,95%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

TİKA İş Birliğinde Karadağ’daki Tarım Üreticilerine Eğitim Desteği

TİKA İş Birliğinde Karadağ’daki Tarım Üreticilerine Eğitim Desteği

ABONE OL
5 Kasım 2022 12:21
TİKA İş Birliğinde Karadağ’daki Tarım Üreticilerine Eğitim Desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Tarım ve Orman Bakanlığı, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Mersin ile Karadağ İslam Birliği işbirliğinde Karadağ’ın Pljevlja şehrinde “Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği ve Hastalık Zararlılarla Mücadele Eğitimi” gerçekleştirildi.

TİKA’nın resmi web sitesinde yer alan habere göre; TİKA tarafından düzenlenen 5 günlük eğitim programı, Karadağ’ın Pljevlja bölgesinden 20’den fazla tarım üreticisinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Beş günlük teorik ve uygulamalı eğitimin son gününde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Pljevlja İslam Birliği Başkanı Ferid Osmanagiç, TİKA’nın başta sağlık ve eğitim alanında olmak üzere Karadağ genelinde ve Pljevlja bölgesinde önemli projeler gerçekleştirdiğini, İslam Birliği olarak bahse konu projelerde TİKA ile işbirliği yapmaktan memnuniyet duydukları ifade etti. Osmanagiç, Karadağ’da tarım alanında ihtiyaç sahibi ailelere yaptığı desteklerden dolayı TİKA’ya müteşekkir olduklarını belirtti.

 

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Mersin adına konuşma yapan Prof. Dr. Murat Hocagil ise sahada gözlemlenen eksikliklerinin giderilmesine yönelik düzenlenen eğitimin üretim verimliliğine ve üreticilerin gelir düzeyine olumlu katkı sağlanmasının beklendiğini ifade etti. Hocagil, eğitime özellikle genç üreticilerin katılım sağlamalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

TİKA Karadağ Koordinatörü Abdurrahman S. Toprak konuşmasında, TİKA olarak Karadağ’da istihdam artırıcı ve kırsal bölgelerden şehirlere yönelik göçü önleyecek projeleri önemsediklerini belirterek, örtü altı sebze yetiştiriciliğinin artırılmasına yönelik olarak hem yeni üretim alanların oluşturulmasına destek verildiği hem de üretim tekiklerinin iyileştirilmesine yönelik teorik ve pratik eğitimlerin gerçekleştirildiği ifade etti.

2007’den bu yana Karadağ’da faaliyetlerini sürdüren TİKA, Karadağ genelinde tarımsal üretiminin artırılmasına yönelik projeler kapsamında 320 aileye meyve fidanı ve 200’den fazla aileye sera temin etti. Günümüze kadar gerçekleştirilen projelerle 2100’den fazla üreticiye destek veren TİKA, tarım sektörüne yönelik projeler kapsamında ülkedeki zeytincilik ve arıcılığın geliştirilmesine yönelik çok sayıda proje hayata geçirmeyi planlıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.