DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2075669-1,34%
Edirne

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TİKA’dan Romanya da, kimsesiz çocuklara yardım

TİKA’dan Romanya da, kimsesiz çocuklara yardım

ABONE OL
20 Mayıs 2020 22:52
TİKA’dan Romanya da, kimsesiz çocuklara yardım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Romanya’da Covid-19 ile mücadelede karantina sürecinden en çok etkilenen kimsesiz çocuk ve gençlerin yüzleri Ramazan vesilesiyle TİKA tarafından dağıtılan bayramlık hediyeler ile güldü.

Yaşanan küresel salgın sebebi ile alınan önlemler gereği karantinada olan, her türlü sosyal faaliyet ve eğitimleri sınırlanan ve bu sebeple her zamankinden daha fazla desteğe ihtiyaç duyan 181 kimsesiz, engelli ve korumaya muhtaç çocuğa, hijyen malzemeleri ve spor kıyafetlerinden oluşan spor çantaları hediye edildi.

Çocuklar bayramlık spor çantaları ile moral buldu. 

Bakıma muhtaç, engelli veya aileleri olmayan çocukların topluma kazandırılmasında önemli bir rol oynayan Bükreş 6. Sektör ve Köstence Sosyal Yardımlar ve Çocuk Esirgeme Genel Müdürlükleri işbiriliğinde yürütülen proje ile çocuk esirgeme yurtlarında kalmakta olan çocukların hem bedensel ve ruhsal sağlıklarının desteklenebilmesine hem de kişisel hijyenlerinin korunabilmesine katkı sağlandı.

TİKA Romanya’da kimsesiz ve engelli çocukların yanında olmaya devam ediyor. 

TİKA desteğiyle geçtiğimiz Kasım ayında Romanya’da 6.000 bakıma muhtaç, engelli veya kimsesiz çocuğun faydalanacağı Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği Köstence’de hizmete açılmıştı.

TİKA tarafından kurulan merkezle, genellikle ağız ve diş sağlığı problemleriyle dünyaya gelen engelli ve kimsesiz çocukların temel diş tedavilerinin yapılması ile ağız ve diş sağlığı taramalarından geçirilmeleri ile bölgede mukim dar gelirli vatandaşlar ve kimsesiz çocukların neredeyse hiç ulaşamadığı ağız ve diş sağlığı hizmetlerine erişimi sağlanmıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.