DOLAR 32,5895 0.34%
EURO 34,8495 0.32%
ALTIN 2.498,570,58
BIST 9.684,951,68%
BITCOIN 21127854,31%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TİKA’nın Karadağ’da destek sağladığı İslam Kültür Merkezi açıldı

TİKA’nın Karadağ’da destek sağladığı İslam Kültür Merkezi açıldı

ABONE OL
25 Mayıs 2021 12:59
TİKA’nın Karadağ’da destek sağladığı İslam Kültür Merkezi açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından donanım desteği verilen Karadağ’ın güneyindeki Ulçin kentine bulunan “Munira” İslam Kültür Merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

Yeni Balkan’da yer alan habere göre; Ulçin şehrine bağlı Vladimir (Arnavutça Katerkolle) ilçesinde TİKA tarafından donanım desteği sağlanan Munira İslam Kültür Merkezi düzenlenen törenle açıldı. Yenilenen merkez dini kurslar ve çeşitli kültürel etkinlikler için bölge halkına hizmet verecek.

Munira İslam Kültür Merkezinin çok amaçlı salonu, restoranı ve mutfak bölümleri için gerekli ekipmanlar ve donanım malzemeleri TİKA tarafından sağlandı. Proje kapsamında interaktif tahta ve yazı tahtası, konferans sandalyesi, havalandırma sistemi, restoran ve mutfak ekipmanları temin edildi.

Açılışa Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Feyziç, Ulçin Baş İmamı Ali Bardi ve TİKA Podgoritsa Program Koordinatörü Abdurrahman S. Toprak katıldı.

Törende konuşan Rifat Feyziç projeden duyduğu memnuniyetini dile getirirken, söz konusu merkezin sadece ilçede yaşayanlara değil, tüm bölge halkının dini ve kültürel ihtiyaçlarına hizmet vermesi açısından büyük öneme sahip olduğunu vurgulayarak, TİKA’ya teşekkürlerini iletti.

Ali Bardi ise yaptığı konuşmada, Munira İslam Kültür Merkezine verilen desteklerden dolayı Türkiye devletine ve Türk halkına teşekkür ederek, iki ülke halkları arasındaki kardeşliğin baki kalması dileğini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.