DOLAR 32,5180 -0.1%
EURO 35,0009 0.28%
ALTIN 2.420,80-0,08
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2102825-3,23%
Edirne
21°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tüm toplu etkinlikler iptal edildi

Tüm toplu etkinlikler iptal edildi

ABONE OL
14 Haziran 2020 14:44
Tüm toplu etkinlikler iptal edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ardino (Eğridere) Belediyesi, koronavirüs (COVID-19) salgınının artması nedeniyle ilçe sınırları içerisinde 2020 yılında yapılması planlanan Rodop Yoğurdu Festivali de dahil olmak üzere tüm toplu etkinlikleri iptal etti. Bu karar, Ardino Belediye Başkanı Müh. İzzet Şaban’ın ilçede görev yapan köy muhtarları ve vekilleriyle geleneksel aylık çalışma toplantısında alındı.

Toplantı, fiziksel mesafenin korunması ve koruyucu maske takılması önlemlerine sıkı sıkıya uyularak kasabadaki Rodopska İskra Halk Kültür Evi salonunda yapıldı. Toplantıda Belediye Meclis Başkanı Sezgin Bayram, Belediye başkan yardımcıları Necmi Mümünhocov ve Nasko Kiçukov ve geçici süreliğine Belediye Genel Sekreteri görevini yürüten Müh. Mehmet Aliev de hazır bulundular.

Belediye Başkanı Müh. Şaban,” Geleneksel olarak yaptığımız toplu etkinlikleri iptal etmemiz makul bir karar. Onların çoğu yaz aylarında ve sonbaharın başlarında yapılır. Ne yazık ki, sizler de görüyorsunuz ki Kırcaali bölgesinde COVID-19 ile enfekte olan insan sayısı önemli ölçüde artmaktadır. Gevşeklik göstermemeliyiz ve rahatlamamalıyız. Sabır gösterilmesine ve herkesin sorumlu davranmasına ihtiyaç var. Birbirimizi korumalıyız. Sizi daha katı bir disipline uymaya çağırmak istiyorum. Şu anda birlikte hareket etmemiz gerekiyor, son derece sorumlu ve akıllı davranmalıyız ve COVID-19’un yayılmasını önleme çabalarımızı sürdürmeliyiz” diye kaydetti.

Belediye Başkanı, Türkiye’den ve bazı Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden gelen göçmenlerin ülkeye girişlerinde 14 gün karantina uygulamasının 30 Haziran’a kadar devam edeceğini vurguladı.

Toplantıda kimlik belgelerinin yenilenmesine ilişkin başvuruların, Kırcaali İl Emniyet Müdürlüğü Bulgaristan Kimlik Belgeleri Şube Müdürlüğünün seyyar ekibi tarafından yerinde kabul edilmesi fırsatı ele alındı. Borovitsa (Çamdere) köyünde verilen yerinde başvuru hizmeti iyi bir örnek olarak gösterildi. Belediye Başkanı, mesai arkadaşlarını vatandaşların hizmetten faydalanmasını kolaylaştırmak için gerekli organizasyonu oluşturmaya çağırdı. Bu yıl içinde Ardino ilçesinde ikamet eden 10 00 civarında vatandaşın kimlik belgelerini yenilemesi bekleniyor.

Kaynak: (www.kircaalihaber.com)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.