DOLAR 32,5577 0.04%
EURO 34,9394 0.19%
ALTIN 2.439,780,70
BIST 9.725,420,03%
BITCOIN 2059815-4,15%
Edirne
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk itfaiyeciler tecrübelerini Üsküp itfaiyesine aktardı

Türk itfaiyeciler tecrübelerini Üsküp itfaiyesine aktardı

ABONE OL
18 Eylül 2022 20:11
Türk itfaiyeciler tecrübelerini Üsküp itfaiyesine aktardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Konya Büyükşehir Belediyesi ve Üsküp Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde ADAMEP kapsamında geliştirilen “Temel İtfaiye Eğitimi” Üsküp’te 12-16 Eylül 2022 tarihlerinde 21 itfaiye personelinin katılımı ile gerçekleşti.

Yeni Balkan’da yer alan habere göre; Beş günlük eğitim programı kapsamında yangına müdahale, arama kurtarma, trafik kazasına müdahale, ilk yardım ve iş güvenliği konularında teorik eğitimler verildi. Teorik eğitimin sonunda uzman eğitmenlerin gözetiminde bir tatbikat gerçekleşti.

Bugün gerçekleştirilen kapanış programında eğitime katılan itfaiyecilere, Türkiye Büyükelçiliği Başkatibi Muhammed Çelikkaya TİKA Üsküp Koordinatörü Halim Ömer Söğüt, Üsküp Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zoran Gligorov ve Konya Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici ve Konyalı itfaiye eğitimcileri tarafından sertifikaları takdim edildi.

‘TİKA olarak Türkiye’nin tecrübelerini dost ve kardeş ülkelere aktarıyoruz’

TİKA Koordinatörü Halim Ömer Söğüt, konuyla ilgili yaptığı açıklamada bir Türk kamu kurumu olarak TİKA’nın Kuzey Makedonya’da multietnik bir şekilde tüm grupları ele alan ve kucaklayan önemli bir çalışma modeli gerçekleştirdiğini ifade etti.

Söğüt, “Türkiye Cumhuriyeti’nin tecrübesini ve kapasitesini yurtdışındaki dost ve kardeş ülkelere aktarmakla mükellefiz. Bu bağlamda Başkanlar ve Doğu Avrupa özelinde TİKA çok yoğun ve faal bir işbirliği yelpazesine sahip. Türkiye’de belediyecek alanında önemli bir tecrübeye sahip Konya Büyükşehir Belediyesinin tecrübelerini Kuzey Makedonya’da çok önemli bir belediye olan Üsküp’le paylaşmasına vesile oluyoruz.” dedi.

Üsküp Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zoran Gligorov, insanları ve mülklerini korumak için hayatlarını tehlikeye atan kahramanlarla bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Gligorov, Üsküp ile Konya arasındaki işbirliğin sadece resmi bir kağıttan ibaret olmadığını, bu iki şehir arasında dostluk ilişkileri kurulduğunu söyledi.

‘Üsküp’e itfaiye aracı hibe edilecek’

Konya Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici, “TİKA ile Türkiye dışında gerçekleştirdiğimiz yedinci projemiz. Bu çalışmalarımızın artarak devam edeceğini düşünüyorum. Fakat en güzel projemizi Üsküp’te gerçekleştirdiğimizi söylemek istiyorum.” dedi.

İşbitirici, önümüzdeki günlerde Üsküp’e itfaiye aracı bağışlanacağını da sözlerine ekledi.

Üsküp Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Kurumu Amiri Zvonko Tomeski, bu gibi çalışmaların tecrübe ve birikim elde etme açısından önemli olduğuna vurgu yaparak, TİKA’ya ve Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini sundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.