DOLAR 32,5698 0.16%
EURO 34,8953 0.63%
ALTIN 2.433,390,04
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21719000,76%
Edirne
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye Maarif Vakfı Kosova Temsilciliği’nden İftar Yemeği

Türkiye Maarif Vakfı Kosova Temsilciliği’nden İftar Yemeği

ABONE OL
30 Nisan 2022 12:40
Türkiye Maarif Vakfı Kosova Temsilciliği’nden İftar Yemeği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Maarif Vakfı (TMV) bünyesindeki Uluslararası Kosova Maarif Okulları tarafından Priştine’de geniş katılımlı iftar verildi.

Kosova Uluslararası Maarif Okullarının  Priştine’deki binasında verilen iftar programına, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Fikrim Damka, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar, Kosova Meclisi milletvekilleri, TMV Mütevelli Heyeti Üyesi Zekeriya Akçam, TMV Kosova Genel Müdürü Oğuz Hamza Yılmaz, TİKA Priştine Koordinatörü Cihan Dinçer, Yunus Emre Enstitüsü, Kosova- Türkiye Ticaret Odası, Prizren Esnaf Derneği ve Kosova’nın diğer kurum ve kuruluişları ile Türkiye’nin Kosova’daki kurum ile kuruluş temsilcileri  ile diğer davetliler katıldı.

Kosovaport’ta yer alan habere göre; İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan TMV Mütevelli Heyeti Üyesi Zekeriya  Akçam, Maarif Vakfının kuruluşundan itibaren  elde ettiği başarılara da değinerek, Kosova’da 2017 yılında 80 öğrenciyle faaliyete geçen Uluslararası Kosova Maarif okullarında bugün itibariyle  600 öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti. Beş yıl gibi kısa bir süre içerisinde dünya çapında 500 kadar  eğitim  merkezinde  50 bin öğrencinin eğitim gördüğünü kaydeden Akçam, “ sizlerle ortak kültürümüzün bir nişanesi olarak dünya çapında bir barış ve kardeşlik ağını örmekteyiz.” ifadesini, kullandı.

Türkiye’nin Priştine Büyükelçi Çağrı Sakar da, Maarif Okullarının, Kosova’da Türkiye’nin desteğine sahip tek okul olduğunu belirterek, 600’den fazla  öğrenciye hizmet veren Uluslararası Kosova Maarif Okullarının önemli başarılara imza attığını kaydetti. Büyükelçi sakar,  “Kosova Maarif Okulları, hem akademik hem sosyal ve kültürel faaliyetlerle Kosova’nın geleceği olan çocuklarımıza en iyi eğitimi sunmak için faaliyet gösteriyor. Buradan mezun olan ve olacak öğrencilerimizin, ileride Kosova’ya, Kosova ile Türkiye arasındaki dostluğa ve tüm dünyaya faydalı işler yapacağından kuşku duymuyorum.” dedi.

Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Damka da, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ülkenin kalkınması için yapacağı en önemli yatırımın  eğitim olduğunu belireterek, 90 yıllarda Türkiye üniversitelerinin Kosovalı  gençlere kapılarını açarak eğitiğm hamlesinde ilk adımın atıldığını, daha sonra Türkiye’nin Kosova’da açtığı okullarla öğrencileri yetiştirmeyi sürdürdünü söyledi. Damka, Maarif Vakfı tarafından  Kosova gençlerine yapılan yatırımların aslında Kosova’nın geleceğine yönelik olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından dular okundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.