DOLAR 32,5633 0.01%
EURO 34,9297 0.07%
ALTIN 2.432,090,10
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 2169019-0,14%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“Türkiye Nasıl Dünyanın Enerji Üssü Olacak?” sorusu masaya yatırılacak

“Türkiye Nasıl Dünyanın Enerji Üssü Olacak?” sorusu masaya yatırılacak

ABONE OL
3 Şubat 2023 15:47
“Türkiye Nasıl Dünyanın Enerji Üssü Olacak?” sorusu masaya yatırılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BM Kalkınma Programı E. Program Direktörü Bartu Soral’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek panelde, Avusturya Eski Dışişleri Bakanı Dr. Karin Kneisll, Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, Rusya – Türkiye İş Forumu Genel Sekreter 1. Yardımcısı Ramin Ramizovich Gasimov yer alacak.

Rusya – Ukrayna savaşının yarattığı gerilim, enerjinin jeopolitik bir kart olarak aktif bir şekilde kullanılması, enerjide yeni arayışları beraberinde getirdi. Yeni tedarik kaynakları bulunması, alternatif güvenilir enerji koridorlarının oluşturulması yönündeki arayışlar hız kazandı.

Rusya gibi konusunda uzmanlaşmış bir enerji gücünün Türkiye ve Avrupa ile ilişkileri elbette enerji piyasalarının geleceğini biçimlendirmesi bakımından son derece önemli.

Türkiye, güneyde Arap ülkeleri, doğuda Orta Asya devletleri ve İran, kuzeyde Rusya ve Karadeniz ile Doğu Akdeniz’deki kaynaklar düşünüldüğünde adeta bir enerji denizinin ortasında yer alıyor.  Bu durum, cevap bekleyen birçok soruyu da barındırıyor.

TÜRKİYE İÇİN ENERJİDE MERKEZ OLMA ZAMANI GELDİ Mİ?

‘’Türkiye için coğrafi gücünü enerjide “hub” bir diğer değişle merkez olmak için kullanmanın zamanı geldi mi? Mevcut durum nedir? Türkiye enerjide merkez olmak için hangi adımları atmalı? Rusya ve Avrupa ile ilişkiler, savaşın gidişatı, Türkiye’nin enerjide merkez olma hedefini nasıl etkileyecek?’’ gibi sorular, Nişantaşı Üniversitesi ev sahipliğinde harici.com.tr’nin düzenleyeceği ‘’Geleceğin Enerji Merkezi Türkiye’’ başlıklı panelde masaya yatırılacak.

AKADEMİSYENLER, İŞ İNSANLARI VE POLİTİKACILAR TARTIŞACAK

BM Kalkınma Programı E. Program Direktörü Bartu Soral’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek panelde, Avusturya Eski Dışişleri Bakanı Dr. Karin Kneisll (Ortadoğu uzmanı ve enerji analisti olan Kneissl, 2022 Mart ayına kadar Rus enerji şirketi Rosneft’in yönetiminde de yer almıştır.), Nişantaşı Üniversitesi Rektörü, Enerji Uzmanı Prof. Dr. Şenay Yalçın, Rusya – Türkiye İş Forumu Genel Sekreter 1. Yardımcısı Rus siyasetçi Ramin Ramizovich Gasimov bu sorulara yanıt arayacak.

Panel 8 Şubat Çarşamba günü saat 16.00- 18.00 arasında Nişantaşı Üniversitesi NeoTech Kampüs’te gerçekleşecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.