DOLAR 32,5576 0.04%
EURO 35,0207 0.44%
ALTIN 2.422,770,01
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2095478-4,02%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Türkiye’de arama kurtarma çalışmalarına katılan FSK ekibi Kosova’ya döndü

Türkiye’de arama kurtarma çalışmalarına katılan FSK ekibi Kosova’ya döndü

ABONE OL
21 Şubat 2023 16:39
Türkiye’de arama kurtarma çalışmalarına katılan FSK ekibi Kosova’ya döndü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından arama kurtarma faaliyetlerine katılan Kosova Güvenlik Gücü’ne (FSK) bağlı arama kurtarma ekibi, Kosova’ya döndü.

Kosovaport’ta yer alan habere göre; Ekibi, Priştine Adem Jashari Havaalanı’nda Başbakan Albin Kurti, Savunma Bakanı Armend Mehaj, FSK Komutanı General Bashkim Jashari ve Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı çiçeklerşe karşıladı.

Başbakan Albin Kurti, Hatay’da arama kurtarma çalışmalarına katılan ve birçok kişiyi enkazdan çıkarmayı başaran 39 FSK askerini madalya takdim etti.

Havalimanında FSK askerlerine hitap eden Başbakan Kurti, “Bu madalyalar, Kosova halkını şoke eden trajik boyutlardaki ölümcül depremin ardından, Türkiye Cumhuriyeti’nde gösterdiğiniz cesaretin ve size olan şükranlarımızın bir kanıtıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ortağı, müttefi ve dostu olarak bu zor günlerde onlara yardım etmek bizim insani yükümlülüğümüz ama aynı zamanda görevimizdir.  Bu da sizlerin sayesinde olmuştur” ifadelerine yer verdi.

Kurti ayrıca, bu insani görevde yer alan tüm FSK mensuplarına teşekkür ederek, Kosova’nın Türkiye ile bağlarını daha da güçlendirmesine vesile olduklarını da sözlerine ekledi.

Türkiye Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada ise, “Kosova’ya depremzedelere yardım elini uzattığı için minnetarız.” ifadelerine yer verildi.

Askerler, törenin tamamlanmasının ardından aileleri tarafından alkış ve çiçeklerle karşılandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.