DOLAR 32,4375 0.17%
EURO 35,0217 -0.19%
ALTIN 2.322,610,17
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22933532,35%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Türkiye’nin meydan okumasına cevap vermeye her an hazırız”

“Türkiye’nin meydan okumasına cevap vermeye her an hazırız”

ABONE OL
21 Eylül 2020 15:38
“Türkiye’nin meydan okumasına cevap vermeye her an hazırız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

http://milletgazetesi.gr’de yer alan haber de, Güney Kıbrıs’ı ziyaret öncesi Yunan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu yine Türkiye’yi hedef aldı. Türkiye’yi KKTC’de işgalci ilan eden Sakelaropulu, “Türkiye buna son vermeli. Kapsamlı çözüm böyle sağlanır” dedi. Sakelaropulu, “Türkiye’nin tavrı Avrupa Birliği (AB) üyesi devletlerin egemenliklerine ve egemenlik haklarına yönelmekle kalmayıp bölgedeki barış ve güvenliği de tehdit ediyor” ifadelerine yer verdi.

Sakelaropulu, “Türkiye ile diplomasi yolunu izliyoruz. Ve iyi komşuluk ilişkilerine mutlak saygı duyuyoruz. Ancak Türkiye’nin herhangi bir meydan okumasını göğüslemeye ve cevap vermeye her an hazırız” açıklamasında bulundu.

Güney Kıbrıs’a üç günlük ziyarette bulunmak üzere bugün Güney Kıbrıs’a gidecek olan Sakelaropulu, Rum Haber Ajansı’na konuştu. Sakelaropulu, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

“Ada’daki Türk işgaline son verilmesi ve Kıbrıs sorununun, herkes için bağlayıcı ve mümkün olan tek zeminde; BM’nin ilgili kararları ve Avrupa müktesebatının ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’ hükümranlığının tamamında uygulanması zemininde kapsamlı çözüm bulunması maksadıyla müzakerelerin BM çerçevesinde yeniden başlamasını başarmak için Kıbrıs siyasi liderliğiyle sürekli iş birliği içerisindeyiz.”

EOKA MEZARINI ZİYARET EDECEK

Güney Kıbrıs’ta Rum lider Nikos Anastasiadis ile de bir araya gelecek olan Sakelaropulu, Kıbrıs Türklerine yaptığı katliamlarla öne çıkan EOKA’cıların mezarlarını da ziyaret edeceği bildirildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.