DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.491,090,28
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20728290,40%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÜRSAB TRAKYA BTK’nın TIR’ı İskenderun’a gönderildi

TÜRSAB TRAKYA BTK’nın TIR’ı İskenderun’a gönderildi

ABONE OL
10 Şubat 2023 12:25
TÜRSAB TRAKYA BTK’nın TIR’ı İskenderun’a gönderildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB ) Trakya Bölge Başkanlığı Türkiye’yi yasa boğan ve 10 İlimizi etkileyen iki depremin hemen ardından başlattıkları yardım kampanyasında kısa bir zamanda bir tır dolusu malzemeyi Hatay İskenderun’a gönderdi.

Trakya Bölgesindeki 119 Seyahat Acentasının katıldığı yardım kampanyası bir günde çığ gibi büyüdü. Hiç zaman kaybetmeden yardımların yetişmesi adına seferber olan TÜRSAB Trakya, depremin ikinci günü toplanan yardımları konteynıra yükleterek yüklenen tırı Tekirdağ’dan uğurladı.

TÜRSAB Trakya BTK adına açıklama yapan Başkan Egemen Aydın; “Aldığımız acı haberlerle yıkıldık. Fakat gün yas tutma günü değil, yasımızı daha sonra tutarız, şimdi bölgedeki insanlarımızın yardımına koşalım diyerek zaman kaybetmeden kampanyamızı başlattık. Meslektaşlarımızın da sağduyusu ile bir günde bir tır dolusu malzememiz oldu. Bazı meslektaşlarımız nakdi yardımda bulunurken, bazı meslektaşlarımız da yeni kıyafet, ayakkabı, ısıtıcı vb. yardımlarda bulundu. Toplanan yardımları yine bir meslektaşımızın deposunda istifleyip tırımıza yükleyerek deprem bölgesinde bulunan TÜRSAB Hatay BTK koordinasyon merkezine gönderdik. Ertesi gün TÜRSAB Hatay BTK tarafından teslim alınan tırımızdaki malzemeler zaman kaybetmeden BTK personelleri tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı “ ifadelerini kullandı. TÜRSAB Trakya BTK tarafından gönderilen yardım tırının içerisinde aşağıdaki malzemeler bulunmaktadır.

26 bin adet pantolon, 500 çift bay bayan ayakkabı, bin sweatshirt, 4 bin şişme yelek, 424 paket bebek bezi, 840 paket hijyenik ped, 50 adet bay bayan içlik, 84 adet bay, bayan, çocuk çorap, 41 ısıtıcı, 75 çift çocuk kışlık bot, 1 palet 1,5 lt lt su , Yarım palet 0,5 lt su, Battaniye, yorgan, kışlık erkek montu, eldiven, atkı.

TÜRSAB YARDIMLARINA TÜM BÖLGELERDEN DEVAM EDİYOR

TÜRSAB’ın çok büyük bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Aydın; “Genel Merkezimiz ve Merkeze bağlı 37 BTK şu an seferber olmuş durumda. Her bölgeden çok ciddi yardımlar gidiyor. Bölgemizdeki seyahat acentalarının otobüsleri deprem bölgesine yardım ve gönüllü taşıyor, dönüşlerinde de deprem bölgesinden çıkmak isteyen depremzedeleri gitmek istedikleri şehirlere ücretsiz olarak ulaştırıyor. Genel Merkezimizden ve Antalya’dan her gün yardım tırlarımız ve otobüslerimiz hareket ediyor. Üyelerimiz ve paydaşlarımız otel odalarını depremzedelere ücretsiz olarak sunarak barınmalarına katkı sağlıyor. Depremin 3. Günü TÜRSAB tarafından Mobil Mutfak kurulmuş olup depremzedelere sıcak yemek dağıtımı da başlamıştır. Yardımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Gün birlik olma günü, biriz, birlikteyiz. Yaralarımızı birlikte saracağız.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.