DOLAR 32,3679 0.14%
EURO 34,9716 -0.31%
ALTIN 2.324,230,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22760110,52%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ulaşım bağlantıları görüşüldü

Ulaşım bağlantıları görüşüldü

ABONE OL
16 Kasım 2020 15:26
Ulaşım bağlantıları görüşüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

https://www.kircaalihaber.com’da yer alan haber de, Ulaştırma, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Bakanı Rosen Jelyazkov ve Türkiye Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay arasında yapılan görüşmede ele alınan konular arasında Kapitan Andreevo-Kapakule Sınır Kapısında en kısa süre içerisinde soğutuculu kargo yüklü araçlar için yeni bir trafik şeridi açılması ve Bulgaristan’a giren veya transit geçen Türk taşıyıcıları için ücretlerin kaldırılması da yer aldı.

Jelyazkov, “Bulgaristan ve Türkiye sadece komşu ülkeler değil, aynı zamanda dost ülkeler. Ve bunu her gün, özellikle Türkiye’nin büyük partnerlerimizden biri olduğu taşımacılık alanında gösteriyoruz. Şimdiye kadar istikrarlı bir ilişkimiz var. Salgının neden olduğu bu zor zamanlarda malların, malzemelerin ve insanların hareketinin sorunsuz ve eşit bir şekilde gerçekleşmesi özellikle önemli” diye kaydetti.

Jelyazkov, “Mal taşıma işi son derece rekabetçi. Ekonomik ve ikili ticaret ve mal devri açısından karşılıklı bir yaklaşım izlemek gerekiyor. Dünya ekonomileri için bu kritik zamanda gerekirse taşıyıcılar için ek izinlerin sağlanması da ticareti artırmak için büyük önem taşımakta. Türk meslektaşlarımızla birlikte malların hareketini hızlandırmak ve işi olabildiğince kolaylaştırmak, idari yükü azaltmak için çok çalışıyoruz. Çeşitli zorlukların ve gündelik sorunların çözümünde Türk tarafındaki kurumlarla hızlı temas ve karşılıklı güvene sahip olduğumuz gerçeğini takdir ediyoruz” diye belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.