DOLAR 32,4933 0.1%
EURO 34,8164 0.2%
ALTIN 2.475,080,54
BIST 9.530,47-0,18%
BITCOIN 1998071-4,09%
Edirne
13°

HAFİF YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ülke genelinde yaklaşık 59 bin çocuk, ilk defa okula ayak bastı

Ülke genelinde yaklaşık 59 bin çocuk, ilk defa okula ayak bastı

ABONE OL
17 Eylül 2020 12:38
Ülke genelinde yaklaşık 59 bin çocuk, ilk defa okula ayak bastı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni eğitim öğretim yılı bugün ülke genelindeki tüm okullarda başladı. Yaklaşık 59 000 çocuk ilk defa okula ayak bastı.

Geçen yıl yaklaşık 60 000 birinci sınıf öğrencisi vardı. Bu da son birkaç yılda birinci sınıf öğrencilerinin sayısının azalması yönündeki olumsuz eğilimin devam ettiğinin bir işareti.

Koronavirüs krizi nedeniyle büyük okullarda sadece birinci, beşinci ve sekizinci sınıf öğrencileri için kutlamalar yapılacak, geri kalan öğrenciler dersliklerde karşılanacak.

Vücut ısısının ölçülmesi, derslik eğitim sisteminin ortadan kaldırılması, koridorlarda bölme çizgileri oluşturulması, sosyal mesafenin korunması, dezenfeksiyon yapılması, dışarıda daha fazla ders yapılması, mekanın havalandırılması, virüs belirtileri olan öğrenciler için izolatörler kurulması, tüm kapalı odalarda ve gönül rızasıyla dersliklerde maske takılması, okullara farklı girişlerden girilmesi, okulların e-öğrenmeye geçiş için eylem planları olması, ders saatlerinin adım adım başlaması, molaya farklı zamanlarda çıkılması- bunlar koronavirüs (COVID-19) salgını koşullarında bu eğitim öğretim yılında Bulgar okullarında uygulanacak önlemlerden sadece birkaçı.

Eğitim ve Bilim Bakanı Krasimir Vılçev, ülkedeki 2400 okulun tamamının yeni eğitim-öğretim yılına başlamaya hazır olduğunu söyledi.

Bakan, ayrı sınıflar arasında etkileşimsizlik ilkesi ile ilgili, “Bu modelin avantajı, hasta bir öğrencimiz veya öğretmenimiz varsa, tüm okulun değil, sadece ilgili sınıfın karantinaya alınacak olması. Hedefimiz bu – öğrencilerin maksimum ölçüde yüz yüze eğitime katılması. Bu yüzden bu modeli seçtik” dedi.

Koronavirüs nedeniyle okullardaki önlemlere ve kısıtlamalara rağmen, çoğu öğrenci sınıfa dönmeyi dört gözle bekliyor. Bir öğrenci, “Okul yılına yüz yüze eğitim şeklinde başlayacağımız için mutluyum, çünkü arkadaşlarımı sadece bilgisayarlar üzerinden dinlemeyip görebileceğim de” diyor.

Yeni öğretim yılının başında öğrenciler okullarda COVID-19’a karşı alınacak önlemler ve özellikle de maskeler konusunda bölünmüş durumda. Bir öğrenci, “Maskeler bizi sadece boğuyor” dedi.

Başka bir öğrenci de, “Çok hoş değil, ama bu koronavirüs ile mümkün olan en kısa sürede baş edebilmek için önlemlere uymak da gerekli ve maske takmak o kadar da büyük bir sorun değil” dedi.

Ülkedeki 700 bin öğrencinin yaklaşık 300’ü yeni okul yılına evden başlayacak. Onlar, geliştirilmiş elektronik uzaktan eğitim sitemi üzerinden eğitim görecekler ve evde kalışları sağlıkları ile ilgili endişelerden kaynaklanıyor.

(www.kircaalihaber.com)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.