DOLAR 32,4770 -0.09%
EURO 34,8140 -0.56%
ALTIN 2.441,790,24
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2079202-0,81%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Uzaktan çalışmayı, karavanda deniz tatili ile birleştirmek mümkün mü?

Uzaktan çalışmayı, karavanda deniz tatili ile birleştirmek mümkün mü?

ABONE OL
3 Eylül 2022 17:12
Uzaktan çalışmayı, karavanda deniz tatili ile birleştirmek mümkün mü?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BNR Türkçe’de yer alan habere göre; Bunun sadece hayal değil,Bulgaristan vatandaşlarının birçoğu için gerçek olduğu görüldü. Pandemi, dünya çapında iş sektröne yeni kurallar getirdi.

Şimdi Bulgaristan’da birçok işveren uzaktan çalışma olanağı sunuyor. Bu durum da turizim ve boş zaman, eğlence endüstrilerine olumlu etki ediyor.

İngilizce’de work – çalışma ve vacation – tatil kelimelerinden türeyen workation tabiri bu sezonda Bulgaristan’da da yaygınlaşıyor.

Ülkenin en büyük kamp turizmi platformu Karavani.bg sitesinin düzenlediği bir anket sonuçları Bulgaristan’da böyle bir eğilimin olduğunu gösteriyor.

Ankete katılanların yüzde 71’i için iş ile tatili birleştirmenin temel sebebi biraz şarj olmak, rutinden çıkmak, seyahat etmek ve yıllık izin kullanmadan farklı yerleri ziyaret edebilmek.

Karavani.bg platformu, Eylül ayının sonuna kadar rezervasyonların arttığını kaydediyor. Bu da bu yıl kamplarda yaz sezonunu uzatacak.

Platformun kurucusu Nikolay Nekov, BTA ajansına verdiği söyleşide “Geçen yıla kıyasla Eylül ayı için rezervasyonlar iki kat daha fazlaç beklentiler ise 2021’e kıyasla üç kat artması yönünde” diye belirtti.

Ankete katılanların yüzde 60’ından fazlası imkanları olduğu takdirde bir aylığına ve hatta daha fazla deniz kenarında uzaktan çalışmak istediklerini belirtiyor.

Bulgaristan’da karavan tatili için en yaygın destinasyonlar ise bu yaz Güney Karadeniz bölgesi, daha da detaya inecek olursak Kiten ve Lozenets oldu.

Son zamanlarda giderek daha fazla şirketin çalışanlarına deniz kıyısında karavan ile hem çalışma hem dinlenme imkanı vermeleri yönünde bir eğilim gözlemleniyor.

Bu tür karavanda “team building” etkinlikleri ekip arasında ilişkilere çok olumlu yansıyor ve çalışanların iş kapasitesini iyileştiriyor.

Çalışanlar ise sözkonusu bu bonusu çok olumlu karşılıyor ve bu da onların şirkete karşı bağlılıklarını pekiştiriyor.

Karavani.bg platformu, sezon sonuna kadar ilerici düşünen şirketlere yeni bir hizmet sunacaklarını bildirdi.

Hizmet ise şirketlerin çalışanlarına ve ailelerine Bulgaristan’da karavan tatili sunmaları.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.