DOLAR 32,5009 0.27%
EURO 34,6003 0.28%
ALTIN 2.479,11-0,15
BIST 9.559,17-1,25%
BITCOIN 2025266-5,49%
Edirne
28°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yunanistan Başpiskoposu, İslam’a hakaret etti

Yunanistan Başpiskoposu, İslam’a hakaret etti

ABONE OL
16 Ocak 2021 14:33
Yunanistan Başpiskoposu, İslam’a hakaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

https://milletgazetesi.gr’de yer alan haber de, Bir televizyon programı için demeç veren İeronimos İslâm’ın bir din olmadığını, siyasi bir parti ve siyasi bir arayış olduğunu, insanlarının yani Müslümanların da savaşın ve yayılmacılığın insanları olduğu ileri sürdü. Bunun İslam’ın karakteristik özelliği olduğunu, Hz. Muhammed’in öğretilerinin de bunu söylediğini iddia eden İeronimos, bir kez daha İslam’a ve Müslümanlara karşı inkarcı yaklaşımını ortaya koyarak hakaret etti.

Başpiskopos İeronimos’un kin ve nefreti körükleyici bu sözleri karşısında ülkedeki siyasilerden herhangi bir tepki gelmedi. Batı Trakya Türkleri tarafından kurulan DEB Partisi yaptığı açıklama ile Başpiskopos İeonimos’un bu sözlerini kınadı.

DEB Partisi tarafından yapılan açıklamada “Dün gece yayınlanan bir televizyon programında, Yunanistan Başpiskoposu sn. İeronimos’un sarf ettiği sözleri şaşkınlık içerisinde takip ettik. İslam dinimizi bir din değil de bir siyasi parti ve Müslümanları da savaş insanları olarak nitelendirmesi tarafımızdan kabul edilebilir bir durum değildir. Bu doğrudan doğruya bir saldırı ve bariz bir İslamofobi örneğidir. Bir yılı aşkın süredir dünyayı kasıp kavuran pandemi sürecinde özellikle önde gelen din adamlarının birleştirici ve sağduyulu açıklamalar yapmak yerine ayrıştırıcı ve bölücü söylemlerin kime ve neye hizmet ettiğini anlamakta zorluk çekmekteyiz. Bu tür sözlerin 2021 yılında hala sarf edilebiliyor olmasından duyduğumuz üzüntüyü dile getirir, Yunanistan Başpiskoposu sn. İeronimos’un sözlerini şiddetle kınadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadelerine yer verdi.

İeronimos’un bu saldırgan, inkarcı ve İslamofobik açıklamalarının Türkiye ile Yunanistan arasında yapılacak istikşafi görüşmeler öncesine denk gelmesi kamuoyunda soru işaretlerine neden oldu. Türkiye ile Yunanistan arasında istikşafi görüşmelerin 25 Ocak tarihinde İstanbul’da yapılacağı duyurulduktan sonra Yunanistan’da fanatik çevreler ve fanatik medya tarafından bu görüşmeleri sabote etmeye yönelik kin ve nefreti körükleyen açıklama ve yayınlar dikkat çekiyor. Başpiskopos’un İslâm’ın din olduğunu inkar eden sözleri de bu minvalde değerlendiriliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.