DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20927811,57%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yunanistan ile Bulgaristan arası yeni sınır kapısı açılacak

Yunanistan ile Bulgaristan arası yeni sınır kapısı açılacak

ABONE OL
28 Mart 2022 14:27
Yunanistan ile Bulgaristan arası yeni sınır kapısı açılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Nikolay Sıbev, Yunanistan Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Konstantinos Karamanlis ile görüşmesinin ardından basına yaptığı açıklamada, “Yıl sonuna kadar Bulgaristan-Yunanistan sınırında Zlatograd-Termes şehirleri arasında yeni bir sınır kapısı açıyoruz” diye açıkladı.

Kırcaalihaber’de yer alan habere göre; Bakan, “Bulgar tarafı, taşıt kantarları kurularak Makaza (Makas)-Nimfea (Yanıkköy) sınır kontrol noktasından geçişi hızlandırmak için harekete geçmeyi taahhüt etti. Amaç, Kulata-Promahon Sınır Kapısı’ndaki trafiği hafifletmektir. Önümüzdeki yıl Rudozem (Palas) ve İskeçe şehirleri yakınlarında yeni bir sınır kontrol noktası daha açılacak” diye ekledi.

Görüşmeden sonra bir gazeteci tarafından Bulgaristan’ın Dedeağaç’taki sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) terminalini işletme imtiyaz ihalesine katılımıyla ilgili bir soru sorulması üzerine Bakan Sıbev, Bulgaristan devletinin hisselerin en az yüzde 20’sini almak istediğini söyledi. Bakan, “Hala hangi konsorsiyuma katılacağımızı tartışıyoruz. Dedeağaç Limanı, Bulgaristan ile Yunanistan arasındaki ortak ulaşım bağlantısında stratejik noktalardan biri olabilir” dedi.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Konstantinos Karamanlis, son üç ayda iki ülke arasındaki ulaşım projelerini hızlandırmak için önemli şeyler yaşandığını vurguladı. Karamanlis, “İkili ilişkilerimizde yeni bir sayfa açıyoruz” dedi. Yunanistan Altyapı ve Ulaştırma Bakanı, Selanik – Kavala – Dedeağaç – Burgaz – Varna – Ruse (Rusçuk) demiryolu koridorunun kurulması için ihalelerin açıldığını bildirdi. 2023 yılında sözleşmeler imzalanacak. İnşaatın tamamlanması 2027-2028 olarak planlanıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.