DOLAR 32,4537 0.12%
EURO 34,4906 -0.03%
ALTIN 2.467,78-0,60
BIST 9.569,14-1,14%
BITCOIN 2056883-4,12%
Edirne
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yunanistan’da grev, olaylara sahne oldu

Yunanistan’da grev, olaylara sahne oldu

ABONE OL
10 Kasım 2022 16:18
Yunanistan’da grev, olaylara sahne oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yunanistan’daki grev, ülkede ortalığı birbirine kattı. Eyleme katılanlarla güvenlik güçleri karşı karşıya gelirken Devlet Memurları Konfederasyonu, “Çalışanlar, evleri boğan fiyatlara karşı mücadele ediyor” dedi.

Milletgazetesi’nde yer alan habere göre; Yunanistan’ın özel ve kamu sektörü sendikaları tarafından gerçekleştirilen 24 saatlik genel grev, bugün ülke çapındaki hizmetin durmasına neden oldu. Sağlık çalışanlarının ardından bu kez de işçi ve memur sendikaları 24 saatlik genel greve gitti.

HAYAT PAHALILIĞI PROTESTOSUNDA ORTALIK KARIŞTI

Grev, artan fiyatlar ve hayat pahalılığına dikkat çekmek üzere düzenlendi. Gösteri yürüyüşü sırasında olaylar çıktı. Göstericiler, güvenlik güçlerine molotofkokteyli attı.

Ülkedeki havacılık yetkilileri, hava trafik kontrolörlerinin ve sivil havacılık çalışanlarının her şeye rağmen greve katılmayacağını duyurdu.

SENDİKALARIN TALEBİ

Kathimeri’nin haberine göre, Atina toplu taşıma sendikaları, grevde olacakları saatleri uzattıklarını söyledi.

Yunan sendikaları, daha düşük vergiler ve maaşlı işçiler için ayda 700 euronun biraz üzerinde olan asgari ücrette artış talep ediyor.

“ÇALIŞANLAR, EVLERİ BOĞAN YÜKSEK FİYATLARA KARŞI MÜCADELE EDİYOR”

Devlet Memurları Konfederasyonu (ADEDY), “Ülkemizin gerek kamu gerekse özel sektör çalışanları, evleri ve vatandaşları boğan yüksek fiyatlara karşı mücadele ediyor.” dedi.

Açıklamada, yüksek fiyatlı enerji, yakıt ve temel ürünlerin maliyetinin işçi maaşlarını azalttığına dikkat çekildi.

Atina’da, metrolar ve otobüsler, çarşamba günü tüm gün hizmetleri askıya aldı. Taksiler, sabah 06.00’dan perşembe sabahına kadar çalışmadı.

 

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.