DOLAR 32,5068 -0.11%
EURO 34,9462 0.3%
ALTIN 2.431,010,34
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2081928-0,96%
Edirne
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

10 okul ve çay ocakları kapatıldı

10 okul ve çay ocakları kapatıldı

ABONE OL
9 Mart 2021 22:09
10 okul ve çay ocakları kapatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Hıfzıssıhha Kurulu kamu ve özel sektöre ait spor salonları, çay ocakları ile vaka çıkan, risk bulunan 4 lise ile 6 ilkokulun kapatılmasına karar verdi. Kurul, ayrıca ganyan bayilerinin içlerinde bir kişiye hizmet vermesini, paket servisi veren lokantaların önlerinde bulunan bekleme amaçlı masa ve sandalyelerin kaldırılmasına, kısıtlama günlerinde ÇKS belgesi ile çiftçilik yapacakların da belirli saatlerde tarımsal faaliyetlerde bulunmasına karar verdi. Ayrıca, ilçeler arası ulaşım yapan araçlar yüzde 50 kapasite ile hizmet verecek.

Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler başkanlığında geçtiğimiz hafta sonu toplanan Hıfzıssıhha Kurulu son günlerde Edirne’nin en çok vaka artışı olan ilk 5 il arasında olması üzerine yeni tedbirler aldı. Kurul bu amaçla kamu, özel, bütün açık ve kapalı spor salonları ile fitnes salonları, spor merkezlerinin yeni bir karar alıncaya kadar kapatılmasına karar verdi.

Edirne genelinde faaliyet gösteren kamu ya da özel ayrımı almaksızın tüm huzurevi, rehabilitasyon merkezi, aile danışmanlık merkezi, çocuk evlerinin Covid-19’un yayılmasının engellenmesi için kurumda çalışan personel, önce PCR testi yapılacak ve iki gün süreyle Milli Eğitim Müdürlüğüne ait yatılı yurtlarda bekletilecek, testinin negatif çıkmasının ardından 14 günlük sabit vardiyaya başlayacak.

ÇAY OCAKLARI KAPATILDI

Kurul kararı ile Edirne şehir merkezinde faaliyet gösteren çay ocaklarını iki hafta süre ile kapatıldı. İl genelindeki ganyan bayileri ve şans oyunları oynatan iş yerleri dükkanların içinde sadece bir kişiye hizmet verebilecek. Önlerindeki tezgâh ve masa bulunduramayacak.

İl Hıfzıssıhha kurulu sokağa çıkma yasağının olduğu gün ve saatlerinde paket servisi yapan lokanta ve ciğercilerin önünde bekleme amaçlı konulan masa ve sandalyelerin kaldırılmasına da karar verdi. Ayrıca, kısıtlama günlerinde akaryakıt, istasyonları ve AVM’lerde bulunan araç yıkama noktaları da kapalı olacak.

Kısıtlamanın olduğu gün ve saatlerde çiftçilerin tarımsal faaliyetlerini yerine getirebilmeleri için çiftçi belgelerini ve ÇKS belgelerini yanlarında bulundurarak saat 9:30 öncesi ve 17.00 sonrası ikametgahı ile tarımsal faaliyetlerin yapıldığı güzergahta gidip gelebilecekler.

Ayrıca, Terminallerde HES kodu zorunluluğu getirilerken ilçeler arasında ulaşım yapan araçların yüzde 50 kapasite ile çalışabilecek.

4 LİSE VE 6 İLKOKUL KAPATILDI

Kurul, pozitif vakaların çıktığı apartmanlarda, sitelerde ve köylerde yaşayan öğrencilerin 10 gün süreyle okula gitmemelerine karar verirken, eğitim kurumlarındaki spor salonlarını da ikinci bir emre kadar kapattı.

Edirne’de pozitif vaka çıkan Mithatpaşa İlkokulu, Meriç İlkokulu, Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Emel Özgür Subaşıay Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Özel Safir Anadolu Lisesi, Serhat İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mevcut durum iyileşinceye ve yeni bir karar alıncaya kadar kapatıldı. Kapatılan liselerdeki sınavlar Sağlık Bakanlığı Covid-19 salgın Yönetim Rehberine göre yapılacak.

Kurul ayrıca, Şükrüpaşa ve Yeniimaret Mahallerindeki vaka yoğunluğu nedeniyle Vali Fahri Yücel İlkokulu, Zübeyde Hanım Anaokulu, 75. Yıl İlkokulu ve Ticaret Borsası İlkokulu yeni karar alınıncaya kadar kapattı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.