DOLAR 32,3898 -0.11%
EURO 34,5938 -0.65%
ALTIN 2.387,00-1,96
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1940478-5,41%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

10 yıllık hukuk mücadelesi

10 yıllık hukuk mücadelesi

ABONE OL
25 Ocak 2022 12:36
10 yıllık hukuk mücadelesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin farklı bölgelerinde 32 yıldır hizmet veren Aksöz İnşaat’ın sahibi Hüseyin Aksöz, yaklaşık 10 yıldır alacaklarını tahsil edemediklerini iddia etti. Havsa Lojistik Sanayi Alanı’nın gerekli altyapı hizmetlerinin yapımını taşeron firma olarak işi aldıklarını ve yükümlülüklerini yerine getirdiklerini ifade eden Aksöz, hukuk mücadelesini kazanmalarına rağmen sözleşme imzaladıkları firmanın içinin boşaltıldığını da ileri sürerek, kendilerinin mağdur edildiğini söyledi.

“YÜKÜMLÜLÜKLERİMİZİ EKSİKSİZ OLARAK YERİNE GETİRDİK”

Aksöz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aksöz, yaptığı açıklamada, “Edirne Havsa İlçesi Aşırıdere Mevkiinde bulunan eski adıyla Zarbun Çiftliği olarak da bilinen sahibi S. İnşaat olan “Havsa Lojistik Sanayi Alanı taşınmazın lojistik ve sanayi bölgesi olarak kullanımı için gerekli altyapı hizmetleri, atık su hattı altyapısı, yağmur suyu hattı altyapısı, içme suyu hattı altyapısı, PTT hattı altyapılarının malzemeleriyle  birlikte temin ve inşaat hizmetlerinin yapım işini Aksöz İnşaat taşeronluk sözleşmesi ile üstlenmiş ve taşeronluk sözleşmesi ve eklerine göre tayin ve tespit edilen yükümlülüklerini eksiksiz olarak yerine getirmiştir. Yaptığımız bu iş sözleşmeli ve teknik şartnameli olup, bir tarafta yüklenici sıfatıyla ile D. Şirketi bir tarafta taşeron Aksöz İnşaat yer almaktadır. Yapılan iş için kesilen faturaların bir kısmı ödenmiş, bir kısmı ise ileride ödenmek vaadiyle ödenmemiştir” dedi.

“ŞİRKETİN İÇİNİ BOŞALTARAK BORÇTAN KAÇILMAKTADIR”

Şifayen verilen sözlerin yaklaşık 2 seneyi bulduğunu ve 2 sene sonunda şirketten alacağımız olmadığı taraflarına bildirildiğini öne süren Aksöz, “Alacağımız şirketler arasında muhasebe mutabakat formlarında yer almaktadır.  Aksöz İnşaat tarafından başlatılan hukuk mücadelesinde adalet tecelli etmiş ve şirketimiz bu davada tüm engellemelere rağmen haklı çıkmıştır. İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından açıklanan gerekçeli karara istinaden İstanbul Anadolu 7. İcra Dairesi takipte kesinleşen ödeme icra emrine dayanarak yapmış olduğumuz icralarda, haciz yapılan adreslerde tutulan haciz tutanak evraklarında şirket yetkilisi O. K. da ‘sizin benden alacağınız yok, D. Firması’ndan alacağınız var’ diyerek, borcundan kaçmaktadır. İşi yaptıran D. Firması ve aynı zamanda işin yapıldığı alana sahip S. İnşaat’ın da sahibi olan O.K.’Nın yakın zamanda şirketin içini boşalttığı, şirkete ait olan 13 adet araçlarının satışını yaparak borcundan kaçmaktadır. Oysa ki 2018 yılında dosya da mevcut olan 5 milyon 638 bin TL civarındaki teminat mektubunu koyan D. şirketinin bugün takipte kesinleşen 6 milyon 486 bin 506 lira 39 kuruş icra ödeme emrine ilişkin Teminat Mektubu koymamıştır” dedi.

“MAHKEME HUZURUNDA KESİNLEŞMİŞ BORÇLARI ÖDEMEMEKTEDİRLER”

Firma sahibinin Havsa Uluslararası Org. San. sitesinde emeği olan şahıs ve şirketlerin mağdur edilmekte olduğunu öne süren Aksöz, “Sahibi olduğu S. İnşaat ve diğer şirketleri üzerinden ticaret faaliyetlerine devam etmekte hatta altyapısını yapmış olduğumuz Havsa Organize Sanayi Sitesi’ni bugün dolar bazında satmaktadır. Satış vaatlerinde binlerce kişiye iş istihdamı sağlamaktan bahseden şirket yetkilileri bugün kendi arazileri için emek sarf eden şirkete mahkeme huzurunda kesinleşmiş borçlarını ödememektedirler” iddiasında bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.