DOLAR 32,5044 0.28%
EURO 34,5862 0.23%
ALTIN 2.491,380,35
BIST 9.548,09-1,36%
BITCOIN 2017366-3,67%
Edirne
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

100. yıla özel Yüzlerinde Edirne Kitabı çıktı

100. yıla özel Yüzlerinde Edirne Kitabı çıktı

ABONE OL
28 Haziran 2022 17:21
100. yıla özel Yüzlerinde Edirne Kitabı çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi Özel Kalem Müdürü Egemen Ilgın tarafından kaleme alınan “Yüzlerinde Edirne” kitabı Ceren Yayıncılık’tan çıktı.

1922’den 2022’ye; Kurtuluşun 100. yılında; hayatta olmayan; ancak her biri kendi alanında Edirne’nin 100 yılına damga vurmuş; 100 Edirnelinin yaşam öykülerinin anlatıldığı kitap okuyucu ile buluştu.

Kitabın içeriği ile ilgili bilgi veren Egemen Ilgın “Bağımsızlık tutkusu uğruna gözlerini kırpmadan canlarını ve mallarını ortaya koyan Trakya Paşaeli Müdafaai Hukuk Cemiyeti’nin kurucu ve üyeleri ile Milli Mücadele’ye  önemli katkılar sunmuş yerel kahramanlarımızı anlatarak başladığım kitap 2022 yılına değin yüz ismi konu alıyor.” dedi.

Kitap;” Kurtuluşun ardından Cumhuriyetin kuruluşu ve Edirne’de Cumhuriyetin kurumlarını kuranlarla, Atatürk’ün ilke ve inkılâplarını yaşatıp bugünlere taşıyanların öyküsü ile devam ediyor” diyen Ilgın sonraki kısımlarda ise Edirne’de imar ve kentleşme hamlesi yapıp kurtuluş sonrası şehri ayağa kaldıranlar, eğitim hamlesi, sanayi hamlesi yapan isimler geliyor” dedi.

“Kitapta sadece yaşam öyküleri anlatılan kişileri değil Edirne’de birçok kurumun ve kuruluşun doğuşunu da bulacaksınız.” Diyen Ilgın “Örneğin; okuyucular 1946’larda bir yanda Başkent Ankara çok partili siyasi hayata alışmaya çalışırken bir yanda da Edirne Abacılarbaşı’nda Dr. Bahattin Öğütmen’in muayenehanesinde Demokrat Partinin nasıl kurulduğuna okuyacaklar. O yıllarda birçok şehirde kırılmalar yaşanırken Edirne’nin demokrasiye inanmış her görüşten insanları sayesinde, güzel bir hoşgörü ortamında bu süreci nasıl geçirdiğine şahit olacaklar. 27 Mayıs 1960 Darbesi’nin Edirne’deki İzlerini, Edirne Spor’un nasıl profesyonelleştiğini, ticaret borsasının, ticaret odasının ve tarımsal kuruluşların nasıl kurulduğunu, geliştiğini okuyacaklar” diyerek kitap hakkında bilgi verdi.

Edirne peynirinin, meyve sabununun hikâyesini, anılardan silinmesi mümkün olmayan mekânlar ile sahiplerinin de kitap da yer aldığını söyleyen Ilgın “Bu kitapta Edirne’de doğmuş, büyümüş ismini başarılarıyla bütün dünyaya duyurmuş Edirnelileri, Edirne için canlarını, Edirne için ömürlerini verenlerini bulacaksınız. Okunan her ismin yüzünde Edirne’yi göreceksiniz!” Dedi.

Son olarak kitabın 100. yılda 100 Edirneliye vefa niteliği taşıdığını da belirten Ilgın “Yüzlerinde Edirne” kitabı Edirne’mize hayırlı olsun. Bizi biz yapan bu kente biraz olsun  borcumuzu ödeyebildiysek ne mutlu bize!” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.