DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2055488-0,92%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

100’üncü yıl Sanat Festivali ile kutlandı

100’üncü yıl Sanat Festivali ile kutlandı

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Cumhuriyet’in 100. Yılını, bir hafta süren sanat festivali ile kutladı. Güzel Sanatlar Fakültesi, Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlamaları kapsamında birçok etkinlikten oluşan “Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Sanat Festivali”ni gerçekleştirdi.

ABONE OL
16 Kasım 2023 11:38
100’üncü yıl Sanat Festivali ile kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Cumhuriyet’in 100. Yılını, bir hafta süren sanat festivali ile kutladı. Güzel Sanatlar Fakültesi, Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlamaları kapsamında birçok etkinlikten oluşan “Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Sanat Festivali”ni gerçekleştirdi.

Arş. Gör. Serbay Çelebi’nin düzenlediği fotoğraf atölyesi ile başlayan etkinlikler, aynı gün gerçekleşen “Cumhuriyet Dönemi Sanat Politikaları” konulu konferans ile devam etti. İkinci gün Doç. Kerem İşcanoğlu tarafından “Atatürk” temalı serigrafi atölyesi gerçekleştirildi. Festivalin üçüncü gününde, Türkiye Cumhuriyeti’nde güzel sanatlar eğitiminde önemli bir isim olan emekli akademisyen Prof. Kemal İskender’in “Cumhuriyet’in 100. Yılında Türk Resmi” isimli söyleşisi, dördüncü gününde ise Doç. Kerem İşcanoğlu tarafından desen atölyesi ve Doç. Baybora Temel tarafından suluboya atölyesi düzenlendi. Festivalin beşinci günün de ise Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Cumhuriyet bayramlarında geleneksel olarak düzenlenen sanal sergi gerçekleştirildi. “Cumhuriyetin 100 Yılı 100 Eser” uluslararası sanal karma sergisi youtube kanalından sanatseverler ile buluştu. Ayrıca festivalin beşinci gününde Arş. Gör. Kübra Yıldız tarafından ekslibris atölyesi de yapıldı.

Etkinliğin son gününde Edirne Valisi Yunus Sezer ve eşi Canan Sezer Hanımefendi, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve eşi KADEM Edirne İl Temsilcisi Uzm. Dr. Nilgün Tabakoğlu, Baro Başkanı Gökhan Karakoç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün ile dekanlar, müdürler, akademisyenler ve öğrencilerin katılımı ile “Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Ressam – 100 Portre” sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Üniversitemizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamada geleneksel hale getirdiği “Cumhuriyet Fidanı Dikim Töreni” düzenlendi. Ayrıca Sanat Festivali’nin son gününde Plastik Sanatlar Topluluğu tarafından öğrencilerin gün boyunca üretim yaptığı “Öğrenci Açık Hava Sanat Buluşması” etkinliği gerçekleştirildi. Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından gerçekleştirilen “Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Sanat Festivali”, Öğr. Gör. Selma Özkan’ın “Edirnekari” atölyesi ve Öğr. Gör. Fatma Dağlı’nın “Ebru” atölyesi ile sona erdi.

Sanat Festivali hakkında konuşma yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Tüzün “Cumhuriyetin birinci asrını tamamladığı bugünde böyle bir festivalin düzenlenmesi konusunda destek ve çabalarını esirgemeyen tüm meslektaşlarıma teşekkürlerimi iletiyorum. Bu ehemmiyetli haftayı sanat dolu bir şekilde kutlamış olmaktan dolayı mutlu ve gururluyum.” dedi.

Edirne Valisi Yunus Sezer yaptığı konuşmada, Edirne’nin sanatını, kültürünü canlandırmak ve ihya etmek adına hayata geçirilen projelerde tüm kurumların ortak rol oynaması gerektiğini belirterek, Trakya Üniversitesinin yapacağı çalışmalara Edirne Valiliği olarak destek vereceklerini ifade etti. Vali Yunus Sezer ayrıca, “Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Sanat Festivali”nin gerçekleştirilmesini sağlayan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Dekan Prof. Melihat Tüzün başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.