DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2045438-1,43%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

16 bin dekar ekili alan etkilendi

16 bin dekar ekili alan etkilendi

ABONE OL
22 Haziran 2023 10:51
16 bin dekar ekili alan etkilendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Tarım ve Orman İl Müdürlüğü önceki gün yaşanan şiddetli sağanak ve dolu yağışı nedeniyle Edirne’nin Merkez, Havsa, Lalapaşa ve Süloğlu ilçelerine bağlı köylerde yaklaşık 16 bin dekar buğday, arpa, kanola, ayçiçeği ve mısır ekili alanın yüzde 30 ile yüzde 80 arasında zarar gördüğünü açıkladı. Müdürlük ayrıca ilk belirlemelere göre yaklaşık 400 üreticinin zarardan etkilendiğini belirterek, zarar tespit çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Edirne Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada yaşanan şiddetli sağanak ve dolu yağışının Merkez, Havsa, Lalapaşa ve Süloğlu İlçelerindeki 11 köyde ekili bazı tarım arazilerinde zarara neden olduğunu açıkladı.

Müdürlük açıklamasında, dolu yağışının görüldüğü andan itibaren zararın meydana geldiği köylerde İl ve İlçe Müdürlükleri teknik personeli tarafından konuyla ilgili önce muhtarlıklara ve çiftçilere bilgilendirme çalışması yapıldığını belirterek, arazi şartlarının parsel bazlı tespit çalışmalarına uygun hale gelmesiyle saha çalışmalarına başlandığını ve tüm hızıyla devam etmekte olduğunun altını çizdi.

Açıklamada, İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Havsa İlçesi’ne bağlı; Hasköy, Köseömer, Yolageldi, Taptık Köyleri Lalapaşa İlçesi’ne bağlı; Sarıdanişment Köyü, Süloğlu İlçesine bağlı; Taşlısekban, Sülecik, Domurcalı Köyleri ve Merkez İlçeye bağlı Değirmenyeni, Avarız,  ve Yolüstü Köyleri ile toplam 4 ilçeye bağlı 11 köyde yaklaşık 16 bin 000 dekar buğday, arpa, kanola, ayçiçeği ve mısır ekili alanın yüzde 30 ile yüzde 80 arasında zarar gördüğü ifade edilerek,  yaklaşık 400 üreticinin zarardan etkilendiğinin ilk tespitler sonucu ortaya çıktığını bildirdi.

İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından ayrıntılı parsel bazlı zarar tespit çalışmaları devam ettiğine işaret edilen açıklamada, “Zarar gören net alan ve net zarar oranı parsel bazlı tespit çalışmaları tamamlandıktan sonra kesinlik kazanacaktır. Üreticilerimize uğradıkları dolu zararı nedeniyle geçmiş olsun dileklerimizi sunar, oluşabilecek risklere karşı bitkisel ve hayvansal üretimin güvencesi olan devlet destekli tarım sigortasını yaptırmalarını önemle hatırlatırız” ifadeleri kullanıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.