DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20743761,53%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

15 Temmuz destanı

15 Temmuz destanı

ABONE OL
6 Kasım 2021 17:49
15 Temmuz destanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hain darbe girişimine karşı mücadele ederken hayatını kaybeden şehitlerimizi birkez daha şükran ve minnetle anıyoruz…

15 Temmuz 2016 günü FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin canları pahasına verdiği mücadele ile geri püskürtüldü. Milletimiz tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet anlayışı ile özgürlüğüne sahip çıktığını tüm dünyaya bir kez daha gösterdi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de de bugün 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nin 4’üncü yıldönümünde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programı kapsamında bir dizi etkinlik düzenlenecek.

Edirne’de bugün “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri saat 13.00’te Şehitlerimizin kabirlerinin ziyaret edilmesi ile başlayacak. Saat 17.24’te ise Eski Camii’de Mevlid-i Şerif ve Hatm-i Şerif okunacak ve ardından ikram verilecek.

Atatürk Anıtı önünde saat 20.00’de saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayacak  olan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri Kur’an-ı Kerim Tilaveti okunması ile devam edecek. Ardından 15 Temmuz konulu sinevizyon gösterisi sunulacak. Program, Diyanet İlahi Grubunun seslendireceği ilahiler, Camilerden sela okunması ve şehitlerimize dua edilmesinin ardından son bulacak.

VALİ CANALP, “DÜNYA TOPLUMLARINA VE DEVLETLERİNE DERS VEREN BİR DESTAN”

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Canalp, mesajında, 15 Temmuz’un vatanın bölünmez bütünlüğünün, Türk milletinin azim ve kararlılığının, milli birlik ve beraberliğinin bütün dünyaya bir kez daha gösterildiği bir tarih, dünya toplumlarına ve devletlerine ders veren bir destan olduğunu belirtti.

15 Temmuz gecesi demokrasinin bir kez daha galip geldiğini aktaran Canalp, “Bu mücadelede tankın, topun, uçağın, helikopterin, tüfeğin karşına sadece imanıyla, inancıyla ve yüreğiyle dikilen Türk milleti, tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Savaşı’nda olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek olarak sokaklara dökülmüş ve bir kez daha yeri geldiğinde gazi ve şehit olabileceğini göstermiştir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik hain saldırılara karşı, Türk milletinin geçmişten aldığı ilhamla, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdüreceğini vurgulayan Canalp, şunları kaydetti:

“Her türlü zorlukları aşarak kurduğumuz devletimizi, birlik ve beraberlik içinde, bin yıldan bu yana sürdürdüğümüz kardeşlik ruhuyla daha da yüceltmek ve güçlendirmek temel sorumluluğumuzdur. Bunun için, sosyal, kültürel, ekonomik ve diğer alanlarda bölgemizde ve dünyada gelişmiş ülkeleri aşmak için çok çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Edirneli hemşehrilerimin ve aziz milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum.”

BAŞKAN GÜRKAN, “MİLLETİMİZ CANINI SİPER ETMİŞTİR”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Demokrasimize kasteden, birlik ve beraberliğimizi yok etmek isteyenlere karşı; milletimiz canı pahasına; yaşlısıyla genciyle tek yürek olmuş, tanklara, uçaklara, silahlara rağmen canını siper etmiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözünü adeta ruhuna işleyen Türk Milleti; her durum ve şartta hainlerin karşısında yer alacağını; demokrasiden, egemenliğinden, özgürlüğünden ve Cumhuriyet’in kazanımlarından asla ve asla vazgeçmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayınladığı mesajda şunlara yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok büyük bir devlet; Türk Milleti çok büyük bir millettir. Binlerce yıldır üzerinde yaşadığımız bu topraklarda; inançlarımızı suiistimal ederek kendi çıkarlarına alet eden FETÖ, demokrasimize kast etmiş; birliğimizi, dirliğimizi ve berberliğimizi yok etmeye çalışmıştır. Cumhuriyetimizi, demokrasimizi ve hürriyetimizi elimizden almak istemiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözünü adeta ruhuna işleyen Türk Milleti; şanlı tarihine yeni bir başarı daha ekleyerek; hainlerin karşısında yer alacağını; egemenliğinden, özgürlüğünden, demokrasiden vazgeçmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya haykırmıştır. Türk Milleti’nin bu özgür ve bağımsız yaşama istediğine ne hainler, ne tanklar, ne uçaklar dur diyebilmiştir. Eşsiz bir direniş gösteren; namluların karşısında duran bu millet; hain ve kanlı darbe girişime en güzel cevabı vermiştir.

Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki; adı ne olursa olsun; hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın ve kim tarafından yapılırsa yapılsın hep karşısında olduk ve karşısında da olmaya devam edeceğiz. Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerinin ve devrimlerinin izinden gitmeye devam edecek; Cumhuriyet’i ilelebet payidar kılmak için kanımızın son damlasına kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. 15 Temmuz’un yıldönümünde, ülkemizin demokrasisine, özgürlüğüne ve istikrarına kast etmiş hain darbe girişimini bir kez daha şiddetle kınıyor; şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi ise minnetle anıyorum”

GÜNER, “TÜRK MİLLETİ HAİN DARBE GİRİŞİMİNE FIRSAT VERMEDİ”

Edirne 15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği Başkanı Veysel Güner de, yayınladığı mesajda, Türk milletinin 15 Temmuz 2016’da asil bir duruş sergileyerek, FETÖ’nün hain darbe girişimine fırsat vermediğini belirtti.

15 Temmuz’da derin bir keder ve büyük bir gururun aynı anda yaşandığını ifade eden Güner, şunları kaydetti:

“15 Temmuz zaferimiz, o gece tanklara, uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin cesaretinin sonucudur. Milletimizin cesareti, dirayeti ve mücadelesi bu topraklarda Çanakkale ruhunun halen diri olduğunu göstermiştir. FETÖ’nün ölüm kusan silahları karşısında milletimiz canından, kimi zaman canından çok değer verdiği evlatlarından vazgeçmiş ama vatanına namahrem eli değmesine izin vermemiştir.”

Güner, şu ifadeleri kullandı:

“15 Temmuz gecesi kalpleri bayrak ve vatan aşkıyla yanıp tutuşan bu aziz millet, bölünmeyeceğimizi yıkılmayacağımızı, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olacağını içerideki ve dışarıdaki tüm düşmanlara en sert şekilde bir kez daha göstermiştir. Bizi geleceğe taşıyacak olan bu şuur, kardeşlik hukuku, iç barış ve huzur ortamıdır. Milli ruh; bezginlik, baygınlık, durgunluk, teslimiyet ve mağlubiyet tanımaz, kabul etmez. Dayanışma ve kucaklaşmayla her zorluk aşılacak Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır. Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize hayırlı ve uzun ömürler diliyorum.”

PROMET, “DARBE GİRİŞİMİNE KARŞI, MİLLİ İRADENİN YANINDA OLDUK”

HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Edirne İl Başkanı Emre Promet, HAK-İŞ olarak bütün darbe girişimlerine karşı olduklarını ve milli iradenin yanında olduklarını belirtti.

HAK-İŞ’in Türkiye’nin milli iradesine, birliğine ve bütünlüğüne karşı yapılan hain saldırıya karşı mücadele ettiğini vurgulayan Promet, şunları kaydetti:

“HAK-İŞ, 15 Temmuz darbe girişimine karşı tüm sendikaları ve teşkilatı ile birlikte, milletten, demokrasiden ve özgürlüklerden yana olan tavrını kararlı bir şekilde ortaya koymuş, sağlam bir demokratik duruş sergilemiştir. Bu uğurda HAK-İŞ üyesi Celalettin İbiş, Ahmet Özsoy, Ali Karslı ve Hakan Gülşen şehit olmuştur. Onlar bizim HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, ulusal ve uluslararası arenada gerçekleştirdiğimiz bütün etkinliklerde, sempozyumlarda, konferanslarda ve panellerde 15 Temmuz gecesi aziz milletimizin hainlere karşı yazdığı destanı anlatıyoruz. 15 Temmuz Türkiye’yi işgal ve hain darbe girişimine kahramanca direnen, vatanı, milleti, inançları, özgürlüğü ve cumhuriyetimizin bekası için canlarını feda eden aziz şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, tedavi gören gazilerimize şifalar diliyoruz.”

Haber Merkezi

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.