DOLAR 32,5594 0.2%
EURO 34,9835 -0.05%
ALTIN 2.443,100,30
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20900530,12%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hatıralar duvarı süslüyor

Hatıralar duvarı süslüyor

ABONE OL
21 Eylül 2020 11:27
Hatıralar duvarı süslüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirneli Turgay Karakaş’ın işletti çay ocağına gelen askerlerin anılarını paylaşmak için başlattığı çalışma adeta çığ gibi büyüdü. Karakaş, anı defteri ve duvardaki yazılarla 10 bine yakın askerin dükkanda hatırası olduğunu belirti ve “Askerlerimiz gelemese de hatıraları burada” dedi.

Kentte Talatpaşa Mahallesi, Eski İstanbul Yolu Caddesi üzerinde 2010 yılında beri bir çay ocağı işleten Turgay Karakaş kafesine gelen askerlerin hatıralarını yazmaları için bir anı defteri oluşturdu. Ancak bu durum zamanla büyüdü ve çay ocağına gelen askerler, duvarlara fotoğraflarını, isimlerini, nereli oldukları gibi bilgileri de hatıra olarak yazmaya başladılar. Karakaş şu sıralar çay ocağının duvarlarında hiç yer kalmadığını ve bu durumdan da çok memnun olduğunu belirtiyor.

Bu anlamlı serüvenin nasıl başladığını ve son zamanlarda ise biraz üzgün olduğunun anlatan Karakaş şunları şunları söyledi;

“2010 yılında bir anı defteri oluşturdum. Gelen asker anılarını hatıra olarak yazsın istemiştim. Gelenlerin hepsi anı defterinin sayfalarını dolduruyorlardı. Sonra bu durum adeta çığ gibi büyüdü. Burası askerlerimizin uğrak noktası oldu ve fotoğraflarını da getirmeye başladılar.

“10 BİNE ULAŞMIŞ OLABİLİR”

Sonra duvara isimlerini, nereli oldukları, şafaklarını da yazmaya başladılar. Dükkanda duvarlarda boş yer kalmadı diyebilirim. Anı defteri ve duvarlardaki yazıların toplamının 10 bine ulaşmış olabileceğini düşünüyorum. Askerlerimiz çok değerli tabii ben de bu bu durumdan çok memnunum. Ama şu sıralar biraz üzgünüm. Çünkü pandemi dolayısıyla dükkanımız belli bir süre kapalı kaldı. Şimdilerde açık ama yine pandemi nedeniyle askerlerimiz pek gelemiyor. İnşallah her şey eskisi gibi olduğunda burası da yine asker kardeşlerimizle dolacaktır.”

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.