DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20778561,64%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“270 milyon Euro’yu gerçekçi bulmadım”

“270 milyon Euro’yu gerçekçi bulmadım”

ABONE OL
10 Ocak 2020 11:17
“270 milyon Euro’yu gerçekçi bulmadım”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Genç İş Adamları Derneği (EGİAD) Başkanı Hakan İnci, ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt’un “Kente gelen Yunan ve Bulgar turistlerin 270 milyon Euro harcadı” açıklamasındaki rakamı gerçekçi bulmadığını belirterek, “Veriler hatalı ya da başkan telaffuz ederken hata yapmış olabilir. 27 milyon dense günlük 400 bin liraya denk gelir bir ihtimal derim” dedi.

EGİAD Başkanı Hakan İnci ve yönetim kurulu üyeleri “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle kentteki bir otelde gazeteciler ile bir araya geldi.

EGİAD Başkanı Hakan İnci, Ülke ve Edirne ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulunarak, EGİAD’ın projeleri hakkında bilgi verdi.

“HÜKÜMET İYİ BİR EKONOMİ İÇİN MÜCADELE VERİYOR”

Ekonomi ile iç içe olan bir dernek olduklarını belirten İnci, “Hükümetimiz ekonominin sarsılmaması için en azından daha kötüye gitmemesi için belli bir seviyede kalabilmesi için büyük mücadele veriyor. Şu anda döviz kurlarının belli bir noktada tutuluyor olabilmesi, faiz oranlarının yıllık bazda halka ve şirketlere yansıyan oranların 10 ile 12 arasında tutuluyor olabilmesi iyi bir şey. Ama ne kadar bu seviyede kalacak o belirsizlik hala kendini koruyor. İnşallah bu durum aynen böyle sürer ve daha iyi noktalara geliriz temennisindeyiz” dedi.

“YURTDIŞINDAN GELENLER NEDEN İSTANBUL’U TERCİH ETTİ, ARAŞTIRILMALI”

İnci, “Edirne ve Türkiye ekonomisi ayrı bunu net olarak görüyoruz. Gelen misafirlerimizin komşularımızın Edirne’den alışveriş yapması güzel. Ama geçen hafta gazetelerde gördük. Yurtdışından gelen misafirlerimizin İstanbul’u tercih etmeye başladığı haberi var. Neden insanlar Edirne’den almak varken günlük 500-600 TL maliyetle neden İstanbul’ tercih etmeye başladıklarını bence başta Esnaf Odamız olmak üzere araştırılmalı. Bir kaçırırsak ipin ucunu bir daha tutamayız. Bu insanlar matematikten anlıyor. Üç aylık dönemde 40 il gezdim. O illerdeki ekonomik durgunluk farklı. Türkiye’nin şu anda gülen yüzüyüz. Bir biz bir de Van böyle. Van’ın da İran’dan gelenler sayesinde ekonomilerinde bir canlılık var. Edirne’de ve kısmen Kırklareli de Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen dostlarımız sayesinde ekonomide canlılık var. Bunun kıymetini bilelim. İş adamı Derneği Başkanı olarak çağrım budur” dedi.

“EDİRNE’NİN MOBİL APLİKASYONU İÇİN İMZA ATMAYI BEKLİYORUZ”

Edirne’ye gelen yerli yabancı turistler için şehrin tanıtımı konusunda bir mobil aplikasyon projesine imza atacaklarını kaydeden İnci, “2020 inşallah hepimiz için iyi geçer düşüncesindeyim. Umudumuzu yitirmeyip pozitif düşünmeliyiz. Onun dışında da kalan konuları da yaşayıp göreceğiz. Şu anda onaylandığı yönünde duyum aldığımız bir projemiz var. Resmi olarak imzaya çağrılmadık ama önümüzdeki hafta imza atmayı bekliyoruz. Edirne’nin tanıtımı ile ilgili bir proje. Projede mobil aplikasyon yapacağız. Sınır kapılarından girildiğinde cep telefonlarına uyumlu otomatik olarak Edirne’nin mobil aplikasyonunu indirecekler ve buna benzer çalışmalar var. Projeyi uygulama aşamasında o kurumlarla irtibata geçeceğiz. Onlar neyi öne çıkardılarsa biz neyi ön plana çıkarabiliriz? Aynı şeyleri öne çıkararak tekrar tekrar yapmanın anlamı yok. Onlar örneğin tarihi yerleri öne çıkarmışlarsa biz iş adamı derneği olarak belki otelleri, restoranları, alışveriş merkezlerini öne çıkaracağız. Bu konuda ön hazırlığımızı yapıyoruz. Projede Yambol Ticaret Odası ortağız. Biz farklı konuları ön plana çıkaracağız” dedi.

“270 MİLYON EURO?”

Bir gazetecinin Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkın Kurt’un “Bulgar ve Yunan turistler Edirne’ye 270 milyon Euro bıraktı” açıklamaları olduğu yönündeki sorusunu gülerek yanıtlayan EGİAD Başkanı İnci, “270 Milyon Euro? Neye göre. 270 Milyon Euro dediğiniz para çok büyük bir para. TL’ye çevirdiğinizde yaklaşık 1 buçuk milyar TL yapmaktadır. 1 buçuk milyar TL’yi aya böldüğümüzde aylık 120 milyon yapar, bu da Edirne’ye günlük 4 Milyon demek. Edirne ekonomisine günlük 4 milyonluk giriş olsa Edirne’de şu şekilde olmaz diye düşünüyorum. Gerçekçi bulmadım. Günde. Milyon giriyor mu? Edirne’ye sizce? Bence orada başkanı da yanıltmış olabilirler diye düşünüyorum. Veriler hatalı ya da başkan telaffuz ederken hata yapmış olabilir. 27 milyon dense günlük 400 bin liraya denk gelir bir ihtimal derim. Senin böyle bir ciro yapabilmen için Edirne olarak günde dışarı 10-15 araba satman lazım, marketler zaten bunu karşılayamaz. Ben orada başkanın yanıltıldığını düşünüyorum. Edirne’de bence günlük 100 bin lira gibi bir giriş olduğunu düşünüyorum. Ayda 3 milyon yılda 36 milyon Edirne ekonomisi için güzel bir şey” dedi.

“SELDA ALKOR’DAN EDİRNE’DE SÖYLEŞİ”

EGİAD Başkanı İnci, ayrıca 16 Ocak 2020 Perşembe günü Halk Eğitim Merkezi’nde Küresel Göç Derneği ile beraber çekilmiş “İki Yaka Yarım Aşk” isimli film gösteriminin olacağını belirterek, “Küresel Göç Derneği ile beraber çekilmiş İki Yaka Yarım Aşk isimli bir filmi var. Baş rol oyuncusu Selda Alkor hanımefendi 16 Ocak 2020 Perşembe günü saat 16.00’da Halk Eğitim Merkezi’nde halka ücretsiz bir film gösterimimiz var. Aynı film gösteriminde Selda Alkor söyleşi de yapacak. Halkımızı, özellikle göçle, mübadele ile Edirne’ye gelmiş olan, o göç sırasında birtakım çileler yaşamış olan insanları ya da o insanların çocuklarını, torunlarını en azından bu göç sırasında ataları, babaları, dedeleri neler yaşadı bunun filmini gelip izlemeleri için davet ediyorum. Dernek olarak Edirne ayağının sponsoru olduk. Herkesi davet ediyorum. Filmimiz Yunanca alt yazılı olacak. Yunan dostlarımızı da gelip filmi izlemelerini öneriyorum” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.