DOLAR 32,5974 0.24%
EURO 34,7989 0.36%
ALTIN 2.424,65-0,32
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21561510,75%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

5 yıllık kira peşin alınacak

5 yıllık kira peşin alınacak

ABONE OL
6 Mayıs 2022 10:03
5 yıllık kira peşin alınacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Olağan Toplantısı Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda meclis 18 gündem ve 1 de gündem dışı madde olmak üzere 19 madde görüşülerek karara bağladı.

Gündem maddelerinde yer alan Terminal’in ihale işlemlerini yürütmek üzere Belediye Encümene yetki verilmesi maddesi hakkında konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediye mülkleri ile ilgili Haziran ayında açık ihale ile 10 yıllık kiralama ihalesine çıkacaklarını söyledi.

“5 YILLIK KİRA PEŞİN ALINACAK”

Gürkan, “Belediye kiracıları ile şu anda bütün çalışmalar bitiyor. Haziran ayında açık ihale ile 10 yıllık kiralama ihalesine çıkacağız. Kiracılarımızdan da veya kiralamak isteyen arkadaşlardan da 5 yıla kadar kiraların peşin olarak alınmasını şartnameye koyacağız. Bu bağlamda Belediyenin menfaatlerini ve Edirne’nin menfaatlerini düşünürsek o yüzden belediyeye en karlı şekilde veya en çok gelir getirici hangi yöntem ise o yöntem ile idare olarak kiraya çıkmak istiyoruz. Terminalle de şartnamede kendi grubumuzdaki arkadaşlarla konuştuk. Terminaldeki yapısal eksikliklerin giderilmesi, bakım onarımının yapılması şartnameye Encümen tarafından konulması ile birlikte Terminali de bütün mülklerimizde olduğu gibi 10 yıllık kiraya çıkaracağız 5 yılı peşin ödenmek şartıyla” dedi.

“İLLER BANKASINDAN HALEN BİR CEVAP YOK”

Meclisten, 2022 yılı Ocak ayında altyapı kredisi için 180 milyonluk liralık yetki aldıklarını hatırlatan, Gürkan, “4 ayı geçtik halen İller Bankasından ne nakdi kredi ne de teminat mektubu noktasında bir geri dönüş yok. Ama biz altyapının kalan kısmını bu yıl yapmak zorundayız bunun içinde paraya ihtiyacımız var. İnşallah yanılırım İller Bankasından çeşitli nedenlerle suçlayıcı konuşmada yapmak istemiyorum ama bu kredinin kısa zamanda gelmeyeceği ortada. O yüzden kendi yağımızla kavrulacağız. Maalesef İller Bankası 2021 yılında 20 milyonu nakit, 20 milyonu da teminat mektubu olmak üzere sadece 40 milyon kredi verdi de demek doğru değil. Verdiği kredi 20 milyon, 20 milyonunu biz teminat mektubu ile piyasadan alıp borçlandık biz ödüyoruz onları. Bugüne kadar altyapıda 170 milyon lira para kullandık. Bizim İller Bankası’ndan kullandığımız kredi KDV dahil 50 milyon lira. 120 milyonu teminat mektubu ile kendimiz aldık piyasadan ve ödüyoruz taksitlerini de. Bu bağlamda altyapıyı da bir an önce yapıp yollarında asfaltlarını bu sezon yapıp zor kısmını bitirmek mecburiyetindeyiz. Bunun içinde kendi gelirlerimizden fedakarlık yapamayacağız”

“TERMİNAL DE AÇIK İHALE USULÜ OLACAK”

Terminal’in de açık ihale usulü ihaleye çıkacağını belirten Gürkan, “Kimse bizim babamızın oğlu değil. Kimseyi de korumuyoruz birilerinin zannettiği gibi. Açık ihale yapacağız şartları tutan herkes girebilir. En yüksek bedeli verende alır işletmesini yapar. Biz Edirneli esnafımızı koruya bildiğimiz kadar koruduk. Ama artık belediyenin korunmaya ihtiyacı var. Bakın vatandaş yol bekliyor. 2020-2021 yılında 1 ton bitüm bin 100 liraydı bu sabah fiyatlar baktım 1 ton bitüm 8 bin 900 lira. 8 kat nasıl yapacak belediye bunları” dedi.

Başkan Gürkan konuşmasının ardından bu maddeyi meclis üyelerinin oylarını sundu. Madde oy çokluğu ile kabul edildi.

TAKSİ VE SERVİS ÜCRETLERİNE ZAM

Geçtiğimiz ay Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ve Edime Servis Araçları İşletmecilerinin artan maliyetler nedeniyle zam talebi de mecliste görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun ön gördüğü yüzde 26,06 artış meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Diğer gündem maddeleri de sırayla görüşülerek karara bağlandı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.