DOLAR 32,4045 0.03%
EURO 34,6442 0.03%
ALTIN 2.386,680,29
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1966037-5,11%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

7’den 70’e anlamlı buluşma

7’den 70’e anlamlı buluşma

ABONE OL
11 Kasım 2023 12:54
7’den 70’e anlamlı buluşma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Binası’nda bulunan Atatürk Odası, 10 Kasım’da anlamlı bir buluşmaya tanıklık etti. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde Atatürk Odası’na gelen minik öğrenciler, Edirne Huzurevi’nde kalan dedeleri ve nineleri ile bir araya geldi. 7’den 70’e yaşanan bu buluşmada Huzurevi sakinleri geleceğin teminatı çocuklara şeker ikram etti. Bu anlamlı buluşmaya Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da eşlik etti.

Edirne Belediye Binası’nda bulunan Atatürk Odası, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası’nda 7’den 70’e her yaş grubundan ziyaretçi akınına uğradı. Hafta boyunca gerçekleştirilen öğrenci ziyaretleri 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde de devam etti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 85. yılında haftanın 7 günü ziyaretçiye açık olan Atatürk Odası anlamlı bir buluşmaya tanıklık etti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 21 Aralık 1930 yılında Edirne’ye ziyareti sırasında kaldığı ve sonrasında Edirne Belediye Başkanlığı’nın müze haline getirip ziyarete açtığı Atatürk Odası, minik öğrenciler ile huzurevi sakinlerini bir araya getirdi.

Atatürk Odası’nı ziyaret ederek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anan Huzurevi sakinleri, minik öğrencilerle de sohbet ederek, onlara şeker ikram etti. Atatürk Odası’nda yaşanan bu anlamlı buluşmaya Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da eşlik etti.

Hem huzurevi sakinleri hem de minik öğrenciler ile yakından ilgilenen Belediye Başkanı Recep Gürkan, ziyaretçilere Atatürk Odası ile ilgili bilgi verdi.

Atatürk’ü izinden ve ışığından ayrılmadan sonsuza kadar yaşatacaklarını belirten Başkan Gürkan, “Bugün Ata’mızın aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümü. Ama Atatürk ölmedi, 85 yıldır kalbimizde yaşıyor. Hiç görmeden, hiç tanımadan, hiç nefesini ve sesini duymadan, bir milletin bu kadar sevdiği tek insan ‘O’.”  İfadelerini kullandı.

Çocuklara odayı beğenip-beğenmediklerini de soran Gürkan, “Atatürk, Edirne’ye geliyor, 4 gece bu odada kalıyor. Bu odada heykel hariç, heykeli 7 yıl önce ben yaptırdım, tüm eşyalar Atatürk’ün kullandığı eşyalar; yatak, masa, sandalyeler, dolap, ayna, mutfak eşyaları… Bunların hepsini Atatürk kullanıyor. Benim odamı çalışma ve kabul odası olarak kullanıyor, Atatürk. 21 Aralık 1930’da geliyor, 25 Aralık 1930’da da Edirne’den ayrılıyor. Edirne’de çok önemli ziyaretler yapıyor, geldiğinde Selimiye Camii biraz harap halde orasının onarılmasının emrinin veriyor.  Kemalköy’e gidiyor, çeltikçilerle görüşüyor. Biz onun odasının olduğu binada çalışmadıktan son derece mutluyuz. Atatürk’ü sonsuza kadar yaşatacağız. Onun yolundan onun ışığından ayrılmadan” ifadelerine yer verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.