DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20703770,84%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

7’den 70’e çevre temizliği

7’den 70’e çevre temizliği

ABONE OL
23 Eylül 2019 09:43
7’den 70’e çevre temizliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya Temizlik Günü’nde 7’den 70’e Edirneli çevreciler, eldivenlerini giyip yanlarına aldıkları çöp torbalarıyla kent merkezinde ‘Çöp Atılmaz, Toplanır’ sloganıyla çevre temizliği yaptı.

21 Eylül Dünya Temizlik Günü nedeniyle geçtiğimiz cumartesi günü Edirne Belediyesi öncülüğünde temizlik etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında; Saraçlar Caddesi, Tunca Nehri, Söğütlük Piknik Alanı ve Nato Köprüsü’nün civarları temizlendi.

113 ülkede 16,5 milyon gönüllüsü ile Dünya’nın en büyük sivil çevre temizlik hareketi olan Let’s Do İt! (Haydi Yapalım Şunu) projesinin Türkiye ayağı kapsamında, Dünya Temizlik Günü’nde, Edirneli çevreciler, ellerine geçirdikleri eldivenler ve poşetlerle, kent merkezini baştan aşağı temizleyerek ve çöp toplayarak çevre bilincine dikkat çekti.

Etkinliğe, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, meclis üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“ÇEVREYİ TEMİZ TUTMAK HERKESİN GÖREVİ”

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu yaptığı açıklamada, insani sorumlulukların yerine getirilmesi gerektiğini söyleyerek, çevreyi temizlemenin herkesin görevi olduğunu, ancak ondan önce kirletmemenin baş görev edinilmesi gerektiğini söyledi.

“ÇÖP ATILMAZ, TOPLANIR”

Edirnelilere, ‘Çöp Atılmaz, Toplanır’ temasıyla mesajlarını ilettiklerini söyleyen Tanrıkulu, “Bugün, 21 Eylül Dünya Temizlik Günü. Bizde şehrimizi hep birlikte temizleyeceğiz. Edirne Belediyesi olarak Belediye Başkanımız Recep Gürkan ve diğer bütün Belediye Başkan Yardımcıları, Edirne’nin daha temiz, daha düzenli olması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu konuda Edirne halkına bir farkındalık bir mesaj vermek için yani, ‘Çöp Atılmaz, Toplanır’ demek için ve Dünyamızı eğer korursak gelecek nesillere güzel ve temiz bir Dünya bırakmak adına bugün sembolikte olsa buradan Tunca Nehri’ne, oradan Nato Köprüsü’ne oradan da Söğütlük Piknik Alanı’na bir güzergâh çizerek, hep birlikte bu temiz olan şehrimizi daha da temiz bir hale getireceğiz. Burada esas olarak verilmek istenen mesaj insanların çöplerinin atılmaması gerektiği, toplanması gerektiği noktasında bizim bir farkındalık yaratmak istediğimizdir. Öğrenci arkadaşlarımızda doğa kahramanları olarak bize yardımcı oluyorlar. Biz, Edirne Belediye Başkanlığı olarak, Edirne Belediyesi olarak halkımızla her zaman hep birlikteyiz, halkımızın içindeyiz. Bugünde Belediye Başkan Yardımcımız Yaver Bey, Başkan Yardımcımız Selçuk Bey, ben ve diğer bütün müdürler, meclis üyelerimiz şehri birde biz temizleyeceğiz. Çünkü şehri aslında temizlemek hepimizin görevi. Ondan önce de şehri kirletmemek hepimizin görevi. Yani herkesin hakları var ama önce sorumluluklarımızı yerine getireceğiz” dedi.

“ÇÖP TOPLAMA KAHRAMANLARI OLARAK MUTLU VE GURURLUYUZ”

Etkinliğin organizatörü olan Trakya Üniversitesi öğrencisi Aleyna Ardalı da, “2008 yılından beri projenin içinde olmaya çalışıyoruz. Edirne şehrimizi de bu yıl bu projenin içine katmaktan gururluyuz ve mutluyuz. Biz çöp toplama kahramanları olarak, mutlu ve gururlu olarak Belediyemize ve buraya katılan herkese çok teşekkür ediyoruz. Yıl içerisinde de projemize devam edeceğimizi söyleyerek, tüm halkın katılımlarını bekliyoruz” dedi.

Harun Aker

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.