KIRKLARELİ (AA) – Kırklareli Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Ilgaz Lale Kocakundakçı, kadına karşı şiddet olaylarının sona ermesi için mücadelelerini sürdürdüklerini belirtti.
Kocakundakçı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kırklareli Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanamamasının yarattığı en can yakıcı sorunun kadına karşı şiddet olduğunu söyledi.
Şiddet olaylarının sona ermesi için gayret gösterdiklerini anlatan Kocakundakçı, kadının onurlu, özgür, güvenli yaşam hakkını koruyacak, eğitimden istihdama, yönetim kademelerinden siyasi temsile kadar her alanda eşit bir şekilde var olmasını sağlayacak politikalar üretilmesi, insan haklarına dayalı, demokratik ve laik sosyal hukuk devletinin gereği olduğunu kaydetti.
Açıklamaya, komisyon üyeleri ve bazı avukatlar katıldı.
GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026MARMARA BÖLGESİ
19 Temmuz 2026
1
Kırklareli Belediyesi’nden orman ve anız yangınlarına karşı uyarı
2
Kırklareli’nde Balkan geleneği “Koleda” makyaj etkinliği ile başladı
3
Kırklareli’nde ölü bulunan köpeklere ilişkin soruşturma başlatıldı
4
Kırklareli’nde atık toplama tesisinde çıkan yangın söndürüldü
5
Trakya’da yarından itibaren hava sıcaklıkları artacak